VILDSVIN 52 utsökta rätter från tryne till svans

Ernsth F & Axell M
Häftad, 200 x 220 mm,166 sidor
Massolit Förlag
Rek.pris 265:-
Artikelnr. 9789187785009

199:-
VIP-pris 179:-

Bli VIP-medlem nu

Vildsvin har, innan de hamnat på våra tallrikar, livnärt sig på det som naturen har att erbjuda. Rätt tillagad har denna relativt nya råvara stora möjligheter. Hela grisen går att ta tillvara och i den här boken får man veta hur man gör det på allra bästa sätt.

Läsaren får också följa med författarna och bokens eminente fotograf, Stefan Wettainen, på vildsvinsjakt i Malexanderskogarna. Det fällda vildsvinet räckte till bokens samtliga 52 recept!


Kockarna och författarna Frida Ernsth och Mikael Axell träffades i köket på restaurang Ulla Winbladh 2004, och när de var 25 respektive 27 år tog de över sin första gemensamma krog. Efter att i flera år drivit restaurang Smakfullt i Årstadal öppnar de sommaren 2014 helt nya Black Swan vid Liljeholmskajen i Stockholm.   Så här skriver bloggen Älgflugornas herre

Jag tycker att boken har det ultimata upplägget för jägaren. Den utgår nämligen i princip från styckningsdetalj och boken är skriven av två kockar som succesivt lagat sig igenom ett vildsvin. Därav underrubriken, från tryne till svans... Mellan de olika recepten finns på några ställen textuppslag om jakt, hundar och vildsvinens biologi.
 

Recepten är av varieande svårighetsgrad, och där är en intressant blandning av klassiska och nya recept. Alla är märkta med en symbol som visar svårighetsgraden. Lite extra roligt tycker jag att det är att inte mindre än 6 korvrecept, ja faktiskt även blodkorv!

 


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^