Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Peter Ekeström

Peter Ekeström

Peter Ekeström är en välrenommerad hundcoach och författare. Han har under mer än 20 år byggt upp en stor kunskap, och verksamhet, i ämnet Hund. Hans fokus har alltid varit jakthundar men mycket av det han lär ut under sina kurser och föredrag riktar sig i praktiken till alla hundägare. En hund är en hund, är något Ekeström ofta återkommer till.
 
Ekeström har en gedigen produktion av böcker i ryggen. Den röda tråden genom böckerna är att de är lättlästa samt att där inte finns pekpinnar utan goda råd baserade på hans och andras erfarenhet. Ekeströms grundsyn verkar vara att det finns många sätt att göra rätt, det handlar om att hitta det som passar en själv, den egna marken och jaktkompisarna.
 
Boken Hundskolan - grundlydnad och skötsel innehåller användbara tips och tekniker för att träna och fostra hundar på ett effektivt sätt. Peter Ekeström delar med sig av sina insikter och metoder för att skapa en positiv och balanserad relation mellan hund och ägare. I instruktiva och begripliga texter, och med hjälp av ett stort antal bilder, visar han olika sätt att träna, arbeta med och sköta hundar som tilltalar många hundägare. Inte minst hans fotografier gör det lätt att ta till sig kunskapen och i boken spelar bilderna en stor roll.
I boken hittar läsaren kunskap om hundens språk och hur vi enkelt och snabbt kan få hunden att förstå vad vi vill, här finns avsnitt om valpfostran, lekens betydelse, aktiveringar, fysisk träning, hur man vinner följsamhet, en bättre inkallning och mycket mer. Allt enkelt förklarat och rikt illustrerat.
 
I boken Inkallning från ståndskall, drev och andra svåra situationer fokuserar Peter Ekeström på ett specifikt träningsområde som kan vara utmanande för många hundägare. Han ger råd och instruktioner för att träna hundar att komma på inkallning, även i situationer där de kan vara distraherade av jaktinstinkter eller andra svåra situationer. 
 
I boken Jakt på vildsvin hittar du funderingar och tips om åteljakt, vakjakt, skyddsjakt, drevjakt och löshundsjakt. Här finns kapitel om hur vildsvin lever och om hur en klok förvaltning av stammen kan se ut. Boken ger en stabil grund att stå på för jägare som precis börjat få in vildsvin på sina marker samt jägare som redan jagar gris men som vill vända och vrida lite på sin kunskap och kanske få nya idéer till hur man kan göra saker och ting bättre.
 
Peter Ekeström har även skrivit trilogin om Vilthantering med Tomas Ekberg. Böckerna börjar stunden efter skottet, genom passning, sotning, flåning och mörning ända fram till det färdigstyckade köttet klart för tillagning. Allt det vi visar är anpassat till de förhållanden och de omständigheter helt vanliga jägare lever med. Ska den här kunskapen kunna nå ut, för viltets skull, måste det vi presenterar vara möjligt för läsaren att göra själv. Böckerna har rosats för att de är väldigt ”hands on” med beskrivande text, bra foton, faktarutor och tips.
 
Peter Ekeström har tidigare varit programledare i SVTs programserie Jaktliv. I den populära Tv-serien  gavs en nyanserad bild av vad svensk jakt är. Numer driver Peter Ekeström podden "Jakthundar & Jakt" tillsammans med veterinären Björn Lindevall, en podcast som ständigt växer. Duon publicerar även filmer om jakt och hundar i sitt community.
 
Peter Ekeström har med sina böcker och kunskaper blivit en respekterad auktoritet inom hundträningssamhället. Hans passion och engagemang för att hjälpa hundägare att utveckla starka och harmoniska relationer med sina hundar har gjort honom till en uppskattad författare, föreläsare, kursledare och inspiratör.