Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

STUTAGREVEN

STUTAGREVEN

Wahlén, Ingvar

Inbunden, 205 sidor
Settern
Rek.pris 170:-
Artikelnr. 9789175862590

149:-


Axel föds som äldst bland fyra syskon på ett litet arrendetorp på Hallandsåsen i 1900-talets första år. Tillsammans med syskonen ligger han på knä på kökssoffan och stirrar ner mot den stora herrgården på Laholmsslätten. Ljusen glittrar och glimmar. Herrgården döps av torparfolket till Himmelen, ägaren kallas Gud Fader.

 

Axel drömmer att han en dag ska bli Gud Fader. Han sparar varje krona han tjänar. En dag börjar han köpa upp dragstutar som byts mot hästar. Axel blir rik. Han drar sig inte för tjuvjakter för att tjäna ännu mera pengar. En dag står han vid siona drömmars mål. Han är Gud Fader. Men romanen slutar inte där. Det handlar om en människas uppgång och fall. Om okuvlig livsvila, att inte ge upp.

 

 

Några röster om Ingvar Wahléns författarskap:
"Ingvar Wahlén är möjligen den unge svenske författare, som gett den sannfärdigaste bilden av fattig svensk bondebygd. Och han har förmått höja sig över sitt öde. Av dessa två skäl är han välkommen."
Sven Stolpe i Aftonbladet

 

"Inte sedan tillkomsten av Ivar Lo-Johanssons bästa statarnoveller har det här i landet skrivits sådana etsande fräna och samtidigt konstnärligt självständiga berättelser ur lantarbetarmiljön...en positiv överraskning av angenämaste slag."
Stig Carlson i Morgon-Tidningen

 

"Man vill gärna rekommendera den här boken till alla älskare av god novellkonst."
Karl-Axel Häglund i Göteborgs-Posten