Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Kluringen Hjalmar med liv och lust

Kluringen Hjalmar med liv och lust

Inbunden, 220 x 130 mm,186 sidor
Smålänningen
Rek.pris 220:-
Artikelnr. 9789171320179

129:-
REA: 65:-
Du sparar 50%


Alla trogna Bäcka-Markus läsare kommer även att älska denna vår nya bok om Kluringen Hjalmar, även han en smålänning!


Hjalmar är en kvicktänkt, levnadsglad och spjuveraktig torpare på tidigt nittonhundratal, född och uppvuxen på den småländska landsbygden. Han är lyckligt gift med sin godmodiga Lena som uppmuntrar sin Hjalmar med glada tillrop när han varskor henne om planerade "stöllaty". I hushållet ingår också hunden Cita och katten Bumsan. Cita för sällskap och assistans i trängda lägen och Bumsan för sin sociala kompetens.

Hjalmar sätter glans på sin och andras tillvaro genom överraskande tilltag av skilda slag och han beskattar sjöar, åar, och bäckar på arter som tillför huset god och näringsrik kost. Hjalmar har emellertid lite "svårt å veta va söm gäller" ifråga om lagar och bestämmelser som angår en husbehovsfiskare.

Men Hjalmars lyra har många strängar. Han klurar till exempel ut ett bekvämt sätt att finna guld i grannskapets bäckar och han är makalös på att narra sina vänner den första april. Han "oppfinner" ett märkligt fiskedrag som han får patent på, vilket väcker avundsjuka hos en del, men som belönas av Lena med en "köss". Vadslagning, som man alltid vinner, lär han ut. Pinsamt blev det när han i naket skick fick bärgas av fnittrande unga damer.Hjalmar hamnar i tingsrätten för olovligt fiske. Men väl förberedd som alltid klarar han sig med bravur och belönas av åhörarna med "högljudd munterhet".Hjalmar är snäll, men snällheten har en gräns. Den som överträder snällgränsen bestraffas på det sätt som är Kluringens signum - förstås! Hur man på ett klokt sätt bestraffar och återupprättar den som fuskat under en pimpeltävling - det vet Hjalmar.

Med sina kunskaper och erfarenheter av fiske som bakgrund, har Hjalmar - med glimten i ögat - skapat ett eget LEXIKON som han nu frikostigt serverar.


Liknande produkter

BÄCKA-MARKUS I SKOG OCH MARK

BÄCKA-MARKUS I SKOG OCH MARK

99:-
REA: 50:-
Du sparar 50%
MITT SMÅLÄNDSKA PARADIS

MITT SMÅLÄNDSKA PARADIS

129:-
REA: 65:-
Du sparar 50%
DEN SVARTA LYRAN

DEN SVARTA LYRAN

109:-
REA: 55:-
Du sparar 50%