ÖLAND & BLÅ JUNGFRUN: vandringsturer och utflykter

Söderlund & Sjöström
Flexoband, 120x185 mm,253 sidor
Vildmarksbiblioteket
Rek.pris 320:-
Artikelnr. 9789186433468

259:-
VIP-pris 229:-

Bli VIP-medlem nu

Staffan Söderlund och Marie Sjöström


Detta är den perfekta guiden till de finaste promenaderna och naturupplevelserna på Öland, från Ottenby i söder till Trollskogen och Blå Jungfrun i norr. Milslånga sandstränder och klippkuster, ödsliga alvar, underbara orkidéängar och bokskogar Öland har så mycket att erbjuda vandraren och den naturintresserade. Njut av våradonis och lättvandrade turer till ljuvliga lövängar, fyrar med fängslande fågelliv och trollskogar med uråldriga ekar och lianer av murgröna.


Packa ryggsäcken för en stärkande heldagstur till Tingstad flisor på Stora Alvaret eller en rundtur i den vårgrönskande Mittlandsskogen. Ta båten från Byxelkrok till Blå Jungfrun och vandra till toppen av den mytomspunna granitön som avviker helt från Ölands natur.
 

Boken ger utförlig information om ett 50-tal vandringsturer, från lätta familjepromenader till rejäla dagsturer. Du får också tips på ett 40-tal fina utflykter till vackra naturområden och fågellokaler, spännande borgar och vikingatida byar. Detaljerade kartor, GPS-koordinater och en översikt över vandringsturerna och utflykterna med längd och svårighetsgrader, gör det lätt att hitta och att planera turen.
 

Författarna Staffan Söderlund och Marie Sjöström är biologer och har vandrat och guidat på Öland bland orkidéer och fåglar under lång tid. De har tidigare skrivit böckerna Vandringsturer kring Funäsdalen, Vandringsturer i Årefjällen, Vandringsturer i Höga Kusten och Jämtlandsfjäll - dagsturer från Sylarna, Storulvån och Blåhammaren, Öland och Blå Jungfrun och S:t Olavsleden Pilgrimsfärd från hav till hav


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^