Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Kocken & jägaren

Kocken & jägaren

Inbunden, 185 x 250 mm,197 sidor
Natur och Kultur
Artikelnr. 9789127174474

259:-


så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel

Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.
Härligt hemma/Aftonbladet

En storligen imponerande bok.
BTJ

Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning.
Allt om mat

en bok fylld med goda och enkla viltrecept
Svensk Jakt


När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.

Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.

Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.