Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

MALTWHISKY

MALTWHISKY

Gjörling, Anders
Inbunden, 190 sidor
Grenadine
Rek.pris 199:-
Artikelnr. 9789186287184

189:-


28 smakrika upplevelser

Whiskyambassadören Anders Gjörling har arbetat med whisky i över 40 år, och det enda som han är helt övertygad om är att han aldrig kommer att bli fullärd. Whiskyns föränderliga värld bjuder ju på en oändlig mängd smak- och doftupplevelser för den invigde. Gamla destillerier lägger ner och dess sista whiskydroppar blir sällsynta och ovärderliga, medan nya unga och spännande destillerier öppnar i deras ställe. Att välja en favoritwhisky i denna otroliga mångfald är självklart svårt.

Maltwhisky innehåller därför inte mindre än 28 av Anders Gjörlings whiskyfavoriter från Oban till MacAllan via bland andra Lagavulin, Glenfiddich och Talisker som han länkat till olika upplevelser under sina händelserika år som musiker, whiskyentusiast och Skottlandsresenär. Utöver författarens personliga berättelser bjuder han oss på en mängd matnyttig fakta om alla destillerierna och om maltwhisky i allmänhet. De inledande kapitlen handlar om hur vi människor uppfattar whisky, hur maltwhisky tillverkas samt whiskyns fascinerande historia och dess långa vandring hit till oss i Sverige.

Dessutom innehåller boken ett avsnitt med utförliga instruktioner om hur du ordnar din egen whiskyprovning hemma. Boken avslutas med ett kapitel där författaren delar med sig av sina allra bästa restips inför din egen Skottlandssemester i whiskyns tecken.