LOCKJAKT PÅ VILDSVIN - NORDIK BOAR


Thams Video
Speltid 25 + lockpipa min
Språk svenska
Artikelnr. 7350049470290

499:-
VIP-pris 479:-

Bli VIP-medlem nu

Paket med lockpipa & instruktionsfilm - Lockjakt

Nu kan du äntligen utnyttja de fördelar det finns med att använda lockpipa vid vildsvinsjakt.

Denna pipan är utvecklad för jakt på de vildsvin vi har i Sverige. Den använder sig av sociala läten och inte kulting ångest. Kulting ångest användas av de flesta pipor för vildsvin som säljs på den amerikanska marknaden, men vi har inte lyckats få dem att fungera här i Sverige. Kulting ångest fungerar där vildsvinen är utsatta för ett predator tryck och suggan kommer för att försvara sin avkomma. Vi har snarare funnit att detta läte skrämmer flocken, då vi inbillar oss att suggan i Sverige förknippar detta ljud med närgångna jakthundar och hellre flyr än möter jägaren. (Dessutom är ju inte suggan ett attraktivt byte, så därför känns ju detta läte inte aktuellt även om det skulle fungera...)

Pipan är unik i sitt sammanhang, då den är teleskopisk. Detta innebär att den del av pipan som är "slangen" är utdragbar och du kan enkelt trycka ihop den för smidig förvaring i t.ex. byxfickan.
Pipan är dessutom tillverkad helt i syntet material, vilket gör att den är i princip outslitlig och den ändrar inte ton då den blir blöt.
Membranet är dessutom väldigt lätt att få igång. Många gånger krävs en ganska ordentligt luftström för att få igång membranet i en vildsvinspipa, men genom denna pipas geniala konstruktion, öppnar den väldigt lätt, så du kan locka försiktigt utan att ljudet skär sig i öppningsfasen.

När du köper en Nordik Boar, får du med en 27 min lång instruktionsfilm på köpet, här får du lära dig hur du bäst använder denna fenomenala lockpipa.
"I den här instruktionsfilmen lär du dig locka vildsvin med vildsvinspipan Nordik Boar. Vi går igenom förutsättningarna för att locka vildsvin; som vildsvinets sociala beteende och läten, hur du använder vildsvinspipan samt olika jaktmetoder där vildsvinspipan kan användas med framgång. Du får i ett antal filmklipp se hur vildsvin reagerar på vildsvinspipans läte - allt för att ge dig en spännande och intressant jakt.
Som bonus avslutas filmen med en jaktsekvens, där jägaren utnyttjar Nordik Boar för att komma till skott under sin ansmygning på en vildsvinsflock."

Tekniska Specifikationer:
Filmens speltid: 25 min
Nordik Boars längd: 195 mm ihop trcykt och 325 mm utdragen.
Material Nordik Boar: Syntet.


 


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^