Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  17-7F   –  Nov/Dec

 

TORRFLUGFISKE - DAGSLÄNDOR

Johan Klingberg

DAGSLÄNDOR

Flugfiske är en friluftsaktivitet där proffs och nybörjare kan umgås och där upplevelsen är både avkopplande och fylld med spänning. Att binda sina egna fiskeflugor är både roligt och utmanande. Men för att lyckas krävs att man känner till de viktigaste bindteknikerna.
   Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda fler än 20 olika torrflugor för strömmande vatten.


Bokens upplägg är unikt och du lär dig både att binda de bästa torrflugorna, samtidigt som du får veta hur du skall fiska med dem. Bindteknikerna som visas kan dessutom användas till att binda andra, helt nya flugor. Boken är alltså i lika hög grad en inspirationskälla som en fiske- och flugbindningsinstruktion.  Dessutom får du lära dig vid vilka olika situationer respektive fluga bäst används, i långsamma strömmar eller i de snabba forsarna.
När du väl har lärt dig att binda en av flugorna så finns det dessutom flera färgvarianter att fortsätta med. På så vis finns ständigt nya utmaningar som utvecklar din flugbindning framåt.
Förutom rent flugbindningstekniska kunskaper, får du också ta del av spännande fiskeepisoder.


Johan Klingberg tillhör flugfiskeeliten. Författaren är en efter­frågad föreläsare, och har lärt många att binda flugor under workshops och med sina utbildningsfilmer. Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress.
   Johan jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva. Han har tidigare givit ut boken Pedagogisk flugbindning och varit redaktör för boken Flugbindning – flugfiskarens favoriter.

Artikelnr. 9789175866635

VIP-pris 219:- 

 

 

SVERKESTAÅN
 

Bergslagens flugströmmar

Timo Kanerva tar oss, tillsammans med sina vänner, med på fisketurer till sina hemmavatten i Bergslagen. Sverkestaån ringlar sig fram i riktig vildmark och närheten till naturen är påtaglig. De stora flyttblocken ger ån och omkringliggande skogar dess karaktär.


Möjligheten att kunna åka på kortare fisketurer är det som gör hemmavattnet med dess närhet så värdefullt. Timo älskar detta fiske och vid ån blir det ensamma stunder med naturen som sällskap, men även trevliga möten med fiskekamrater.

 

Sverkestaån är ett av de klassiska vattnen i Berglagen och efter en tid i dvala har nu ån återuppväckts av en samling entusiaster.


I bonusmaterialet får vi utrustnings- och flugtips till fisket i Sverkestaån.

 

Sverkestaån är den andra av tre delar i filmserien Bergslagens flugströmmar, som även innehåller Hedströmmen och Kolbäcksån.

 

VIP-pris 189:-

____________________________________________________________________________________________________

 

JAKT  17-8J   –  December

 

HÄLGE

Serie skapad av Lars Mortimer

Blixten, Edwin och Uffe, Avlidens outtröttliga jaktlag, spanar vidare i de djupa skogarna efter Sveriges populäraste älg - Hälge. Träffsäkert tecknade serier samlade i en tjock presentbok, helt i färg!

De få människor som spenderat tid i Avliden har troligen alla bekantat sig med områdets mest ökända älg: Hälge. Till skillnad från andra älgar verkar denna älgtjur gränslöst nyfiken på människor. Men nyfikenheten verkar inte vara den enda aptit han vill stilla.
Tyvärr känner Hälge även en enorm hunger! Och något som kittlar hans smaklökar är gran- och tallskott. Det finns till och med ögonvittnen som påstått att de sett honom ute på tallodlingar med en servett propert knuten runt halsen.

Det är en gåta hur en ensam älg kan åstadkomma så mycket skada på skog och mark; en gåta som frustrerade markägare gärna omgående skulle vilja lösa. Allra helst med en väloljad älgstudsare. Förmodligen blir kommande älgjakt mer än vanligt fokuserad på att fälla en specifik älg i stammen, och kanske räddas förlorade granskott av gevärsskott? Den som lever får se …

Artikelnr. 9789155264529

VIP-pris 129:-

 

 

 

 

JAKT PÅ SVENSKA RÅBOCKAR

Nu är det en ny film från Mikael Tham Productions på gång. Denna gång är det en film om jakt på svenska råbockar. I filmen får du följa Mikael Persson då han jagar råbock i Sverige.

 

 

Speltid 40 minuter
 

 

 

VIP-pris 149:-

 

 

 

 

 

 

 

 

DREJAKT I POLEN

I den här filmen så följer vi med ”Vildmarken” på deras årliga drevjaktsresa till Polen.

Polen erbjuder i särklass en av europas bästa drevjakter. Med stora sammanhängande revir med omväxlande natur, god viltförvaltning, proffsig jaktorganisation och stora bestånd av de mest eftertraktade europeiska viltarterna. Jakten kombineras med både folk- och hunddrev där vi framförallt jagar vildsvin men även kronhjort, rådjur och predatorer.

I filmen så utlovas mycket djur i pass, framförallt vildsvin men även många stora kronhjortar. Det här är drevjakt när det är som bäst!

Speltid 60 minuter
 

 

VIP-pris 189:-

 

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^