Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  18-1F   –  Jan/Feb

 

 

TORRFLUGFISKE

- NATTSLÄNDOR, BÄCKSLÄNDOR, MYGG & LANDINSEKTER

 

Johan Klingberg

Att binda sina egna fiskeflugor är både roligt och utmanande. Men för att lyckas krävs att man känner till de viktigaste bindteknikerna. Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda torrflugor för strömmande vatten.

I boken visas bland annat flugor som imiterar nattsländor, land insekter, bäcksländor och fjädermygg. Samtliga insektsgrupper finns representerade i de flesta strömmande vatten här i Norden. Varje insektsgrupp redogörs var för sig med tydliga bilder så att de sedan är enkla att känna igen ute vid ån eller älven.

Genom att följa de tydliga steg för steg bilderna kan alla binda egna imitationer av de insekter som så ofta krävs för ett lyckat torrflugefiske i strömmande vatten. Dessutom anges materialbeskrivningar även för andra arter inom samma insektskategori.


Unikt är att det till varje fluga också finns en tydlig beskrivning av hur de bäst fiskas. Förutom att imitera en specifik insekt eller ett stadie är varje fluga unikt designad för en specifik fiskemetod eller vattentyp.
Här ges också värdefulla tips på vilken utrustning som bäst lämpar sig för olika vattentyper eller fiskesituationer.


Johan Klingberg tillhör flugfiskeeliten. Författaren är en efter­frågad föreläsare, och har lärt många att binda flugor under workshops och med sina utbildningsfilmer. Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress.
   Johan jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva. Han har tidigare givit ut boken Pedagogisk flugbindning och Torrflugefiske – Dagsländor

Artikelnr. 9789175866642

VIP-pris 219:- 

 

 

KOLBÄCKSÅN
 

Bergslagens flugströmmar

Timo Kanerva tar oss, tillsammans med sina vänner, med på fisketurer till sina hemmavatten i Bergslagen. Kolbäcksåns lummiga dalgång är som en oas mitt i Hallstahammar. Åns spännande strömpartier är fulla av stenblock och bjuder på spännnade fickfiske.


Möjligheten att kunna åka på kortare fisketurer är det som gör hemmavattnet med dess närhet så värdefullt. Timo älskar detta fiske och vid ån blir det ensamma stunder med naturen som sällskap, men även trevliga möten med fiskekamrater.
Kolbäcksån är ett ganska nytt fiskevatten där en entusiast skapat sitt eget hemmavatten med öring- och regnbågsfiske.
I bonusmaterialet får vi utrustnings- och flugtips till fisket i Kolbäcksån.


Kolbäcksån är den sista av tre delar i filmserien Bergslagens flugströmmar, som även innehåller Hedströmmen och Sverkestaån.

 

VIP-pris 199:-

 

____________________________________________________________________________________________________

JAKT  18-2 J   –  Mars

 

Fyra stora trofeer

DVD

Michael Perssons stora jaktliga passion är att pyrscha. Han har siktet inställt efter gamla kapitala handjur som gjort sitt i aveln.


Vi får följa Micke på hans jakt efter en riktigt stor guldbock, hans största någonsin! Som i ett trollslag dyker den upp en morgon när han som minst anar det och det blir verklig bockfeber.


Nästa projekt är en dovhjort i medaljklass och vi får även följa med när Mickelägger ner hela sin själ i att finna en kronhjort som har rätt ålder inne. Inte helt enkelt eftersom kronhjorten är mycket varsk och förslagen!


Micke har länge närt en dröm om att få jaga en kapital frilevande svenskmufflonbagge och detta infrias på Trolle Ljungby Gods i Skåne. Efter många försök och spännande jakter lyckas han till slut fälla en bagge på 89 cm och
jaktglädjen är total!


Vill du se spännande smygjakter efter frilevande svenska trofévilt av yppersta klass – är detta filmen för dig!

VIP-pris 199:-

Svensk drevjakt

DVD

Mats Jönsson har vi i tidigare filmer kunnat följa under råbocksjakt, men hans riktigt stora passion är drevjakt på klövvilt!


Vi får i denna jaktfilm följa Mats under en drevjaktssäsong på några av de otroligt viltrika jaktmarker som han förvaltar och arrangerar jakter på. Viltet kommer i pass i en strid ström, det fälls vildsvin, dovhjort, rådjur, räv och faktiskt även en gammal kapital kronhjort!


Vi får också följa med Peter Andersson från Eftersökspoolen på eftersök på vildsvin och dovvilt.


Det blir action hela filmen igenom med många nervkittlande jaktscener!

VIP-pris 199:-

Buffelfeber

DVD

Vi åker till Uganda, Östafrikas pärla när det handlar om buffeljakt. Med oss har vi Franz-Albrecht Oettingen-Spielberg och Herbert Scheiring, som tillsammans med professionelle jägaren Peter Dafner har siktet inställt på så kallade dagga boys - gamla mycket erfarna och sluga buffeltjurar. En otroligt spännande film om buffeljakt, när den är som bäst.

Speltid: 72 minuter

VIP-pris 179:-

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^