Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

JAKT  19-4 Jakt   –  Maj

 

 

En passares betraktelser

Jonna Ericsson

 

"Jag är en rätt så vanlig människa, i lagom ålder. Mamma till fyra barn, jobbar inom vården och så skriver jag en del. Men jag är också jägare. Älgjägare. En sån som sitter på pass. Tråkigt tycker vissa, härligt tycker jag.”
Så börjar inledningen till Jonna Ericssons annorlunda jaktbok skriven för jägare och vanligt folk som kanske känner en jägare, skulle jag tro.

 

Jonna Ericsson delar med sig av sina funderingar och naturupplevelser från älgpassen i södra Jämtland. Vi får också veta lite om jaktlagets jämthundar i några korta historier. Några traditionella jakthistorier med lokal förankring får vi också ta del av. Exempelvis den om Jonnas första och andra älg och batteritorsk mitt upp i allt ståhej i skogen. Den hösten sköt Jonnas tre älgar och jaktkamraterna hotade skämtsamt om att ladda hennes gevär med lösplugg.

 

En stor sak med att jaga älg är också att få andas skog och få uppleva svävande örnar och kanske få se en en björn. Några recept får vi också av Jonna och tips på hur rätterna ska avnjutas.

 

De gamla jakthistorierna från Böle Jaktlag kommer också och de handlar om allt från armé-mausers som kastas i ån, stulna 13-taggare och provinsialläkaren som råkade få med sig hagelbössan till älgjakten den där morgonen när han försov sig. Den här boken med betraktelser från Jämtland kommer med all säkerhet att glädja många jägare och vänner till sådana i hela Sverige året runt långt utanför älgjaktstiden.

Artikelnr: 9789198460858
Häftad, 14 x 210 mm, 104 sidor

 

VIP-pris 129:- 

 

 

 

 

Präriejakt i Montana
HD 102 Hunters DVD

Präriejakt i Montana

Är du redo för en jakttur till Vilda Västern med dess prärier och bisonhjordar? Montana är berömt för storslagna vyer och ett rikt och varierat djurliv och lockar med jaktupplevelser för livet och troféer man knappast vågat drömma om. Vi ger oss ut i vildmarken till fots på jakt efter massiva bisonoxar, kapitala vapiti- och vitsvanshjortar samt den märkliga gaffelantilopen.

Upplev landskap som tar andan ur dig och jakter som ger dig lust att packa ryggsäcken, axla studsaren och dra västerut på momangen!

 

 

 


Speltid:  60 min     
svensk speaker, textad på svenska
Artikelnr:   5707335326465

VIP-pris 129:-

 

 

 

 

 

Vårbock i Danmark
HD 91 Hunters DVD

Vårbock i Danmark

Njut av denna spännande, stämningsfulla och lärorika film om bockjakt i den vackra danska försommaren, då vi följer erfarna bockjägare som förvaltar råbocksbeståndet på en själländsk jaktmark. De fäller båda några fina trofébockar och en del yngre djur, som av olika skäl bör plockas bort. Filmen är späckad med goda råd om rådjursförvaltning och hur man väljer ut lämpliga bockar för avskjutning på såväl små som stora marker.

 

 

 

 

 

Speltid:   55 min  
textad på svenska, samt med svensk speaker
Artikelnr:     5707335298441    

 

VIP-pris 129:-

 

 

 

____________________________________________________________________________________

 

FISKE  19-5 F   –  Juli/Aug

 

 

Allt om att RÖKA KÖTT

utrustningen, teknikerna, styckningen, recept

Lär dig röka i vanlig grill och i rök!

Oavsett om du använder en rök eller en grill så får du här en komplett handbok till hur du lyckas med rökning av kött av olika Röka köttslag. Första kapitlet i boken avhandlar olika slags rökar, hur man använder dem och skillnader i resultat. Om du inte redan har en rök så får du en handfast guide som hjälper dig att välja rätt typ. Men du måste inte ha en rök. Med rätt teknik kan du röka i vanliga kol- och gasolgrillar också. Här visas i detalj hur du då går tillväga.

Efter genomgångar av tekniker följer sex kapitel med recept. Varje kapitel handlar om olika typer av kött (nöt, fläsk, fågel, lamm, vilt samt fisk och skaldjur) och inleds med en genomgång med specifika tips och olika slags styckningar. Vid varje recept finns också konkreta instruktioner samt även lite serveringstips.

Längst bak i boken finns några sidor med vegetariska recept och såser gjorda på rökta ingredienser.


Mjukband, 195x230 mm, 191 sidor
Artikelnr 9789176178133

 

VIP-pris 129:- 

 

 

 

 

UTELIV MED YXAN
Lars Fält

Uteliv med yxan

I den här boken får du lära dig hur du använder en yxa på ett säkert sätt i utelivet och även vad du kan använda en yxa till och hur du hanterar och vårdar den. Lars Fält är en erkänd, internationell auktoritet inom uteliv, med ett antal storsäljande titlar bakom sig. Han har tidigare både skrivit böcker om hur man använder yxa och även bedrivit utbildningar inom friluftsliv där användning av yxa varit en viktig del. I den här boken får du ta del av Lars Fälts erfarenhet och kunskap när det gäller hantering och användning av yxa i det traditionella utelivet. För alla som är intresserade av uteliv och friluftsliv är detta en viktig handbok.

Ur innehållet:
Använda utelivsyxan på ett säkert sätt.
Hugga och spänta ved på ett säkert sätt.
Slöjda praktiska detaljer i utelivet.
Utelivsyxan på kanotfärden – slöjda reservpaddel m m.
Vårda och slipa yxan.
Byta yxskaft.
Vad man får göra med yxan i någon annans skog.

210×225, 96 sidor, hårda pärmar
Artikelnr:    9789186433628

VIP-pris 179:-

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^