Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

 

 

JAKT  18-7 Jakt   –  November

 

HÄLGE Stora boken om hälgerån

 

Fredrik Lundberg

HÄLGE Stora boken om hälgerån

Humorserie om den melankoliske älgen Hälge och livet i storskogen kring byn Avliden. Till sin stora besvikelse är och förblir Hälge en ynka sextaggare och hans liv i skogen är allt annat än lätt. Jaktsäsongerna tillbringas på flykt och med ständig dödsångest, men med finurlighet – och lite tur – överlever Hälge på något mystiskt vis år efter år. Vintertid är Hälge deprimerad över att tappa hornen, men även somrarna bjuder på otaliga möjligheter att deppa ihop över saker som går honom emot.

Övriga figurer i serien är bland andra jägaren Edwin, hans tålmodiga fru Ellen, jakthunden Blixten, den jaktbesatte kompisen Uffe, igelkotten Kotten, de underfundiga Ugglorna, de dödsförhärligande Korparna och älgkon Gullan – som är Hälges obesvarade kärlek.

En tjock presentbok full med träffsäkert tecknade serier, helt i färg!

VIP-pris 139:-

 

 

 

 

 

MAJESTÄTISKA KRONHJORTAR PÅ BERLEBURG

DVD - Hunters Video

MAJESTÄTISKA KRONHJORTAR PÅ BERLEBURG HD89

 

Från mitten av september och någon månad framåt ekar det i skogen av hjortarnas bröl. Bockarnas kamp om att locka till sig hindarna är ett fantastiskt skådespel. Här på godset Berleburg i nordvästra Tyskland har man genom viltvård, förvaltning och en mycket selektiv avskjutning lyckats skapa en av Europas absolut bästa kronviltstammar.

Vi är åter hos Sayn-Wittgenstein-Berleburg i Tyskland för jakt på majestätiska kronhjortar. Filmen inleds med fakta om hjortarna och hur de lever, med vackert naturfoto där vi verkligen får komma hjortarna och annat vilt på området nära. Därefter får vi följa förvaltaren på pyrsch efter en klass 1 hjort, dvs att den är minst 12 år gammal. En mycket spännande jakt.

Vi får även ta del av Beleburgs jakttraditioner. Hur man hyllar det fällda viltet och hur man gör jakten, till ett minne livet ut för jägaren.

Speltid:   70 min  
textad på svenska, samt med svensk speaker
Artikelnr:    5707335196167

 

VIP-pris 129:-

 

 

 

 

ETOSHA SAFARI 1

HD98  DVD - Hunters VideoETOSHA SAFARI 1 HD98

Jakt från Afrika

Med sitt behagliga klimat, stora viltbestånd är det inte konstigt att Namibia attraherar jägare från hela världen. Namibia är ett av Afrikas bästa jaktländer. Vi följer en svensk barnfamilj och deras vänner när de bland annat nedlägger oryx, vattenbock, gnu och springbock i det berömda Etosha-området.

Framme i Namibia börjar jägarna med och skjuta in sina vapen efter den långa resan. Då får vi ta del av vapen och ammunitionsval. Morgonen efter är det dags för jakt i den fantastiska soluppgången. De smyger på oryx-antiloperna, men nu ser de gnuer istället. De första viltet som fälls är en fin gnu-bock.

Njut av norra Namibias storslagna natur, där jägaren på antilopjakt när som helst kan möta både elefant och noshörning i buschen.

Speltid: ca 65 min     
Artikelnr:  5707335309802
svensk speaker, svenskt tal, textad på svenska (där de talar engelska)

 

 

 

VIP-pris 129:-

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  19-1 Fiske   –  Januari

 

 

FÅNGAD AV GÖS

Från sjöbotten till matbord

Fångad av gös

Från sjöbotten till matbord. Det finns många sätt att fånga vår tid. Författaren Staffan Ekegren och fotografen Lasse Persson gör det genom Hjälmargösen. Den första insjöfisk i världen som blivit miljöcertifierad.

Gösens väg från sjöbotten till matbord öppnar sig för berättelser – som om den kunde tala. Nåväl, väldigt nära kommer vi den, genom yrkesfiskaren, försäljaren vid kaj, fiskhämtarbilen, fiskeriintendenten, restaurangkocken, gourméen, hemlagaren, butiksinnehavaren, konstnären, miljövårdaren, kroggästen, historieberättaren. Var och en med sitt favoritrecept, spännande och kunniga människor som har med Hjälmargösen att göra - inte minst Carl-Jan Granqvist med sitt smakrika språk och hans kock Henrik från Grythytteakademin.

I Fångad av gös handlar du av Hjälmarskräcken, entreprenören som säljer dagsfärsk gös över kaj medan han munhuggs med kunderna. Kunder kunniga i gös, hur den bör hemlagas, hur gamla recept ska uttolkas. Du färdas i samma båt som Hans Johansson, en av de yrkesfiskare på Hjälmaren som arbetar miljöcertifierat. Eller i samma långtradare som exporterar gös ända ner i Europa. Följ Hjälmargösen – du är i gott sällskap.

Inbunden, 245x275 mm,176 sidor

VIP-pris 149:- 

 

 

FISKESOMMAR I GAULA
DVD - Mountain Media

Fiskesommar i GAULA

Följ med Jan Erik Granbo på en spännande resa längs Gaula från fjord till fjäll! Han har bjudit med några av sina fiskekamrater; Håkan Norling som är med på fisket i säsongsupptakten, Bjørnar Skjevdal, som är en välkänd öringfiskare, kommer med när vi har låg sommarälv och Steffen Granbo är med för att lära sig mer.
Du möter flera av älvens profiler, bl a Jonas Hammerstedt, Matt Hayes och Roland ”Rolle” Holmberg samt en mängd vanliga fiskare, som kommit på besök till Gaula.
Dessutom får du många goda tips om kastteknik av Jan Erik och han delar med sig av sina teorier om flugfisket i Gaula under olika förhållanden.
På den här resan fiskar vi överallt längs Gaula och du kommer att få se härliga bilder från fisket, spännande laxfighter och vackra naturbilder.

I bonusmaterialet får vi bl a se Håkan Norling binda sin ”Tempelhund” och Björnar Skjevdal visar en annorlunda laxfluga i form av ”Skjevdalsmuddlern”.

En ”Fiskesommar i Gaula” är en sommardröm för många laxfiskare, så luta dig tillbaka i favoritfåtöljen och följ med på denna resa tillsammans med Jan Erik.

Speltid: 81 min + 38 min bonus

VIP-pris 179:-

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^