Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

 

 

FISKE  19-3 Fiske   –  April

MADE IN SWEDEN

Möt 12 flugbindare och deras 24 favoritflugorMADE IN SWEDEN

 

Detta är ingen traditionell mönsterbok, med materialförteckning och bild på olika flugor. Denna bok har ett annat grepp. Boken visar fram en ny infallsvinkel genom att låta flugbindarna själva komma i fokus. Tolv skickliga svenska flugbindare presenterar sig själva och två av sina favoritflugor. De har själva med viss hjälp av textgranskaren Henrik Haglund – stått för innehållet, både text och foton, i sina respektive avsnitt.

Några av flugbindarna använder bara naturmaterial och andra mer syntetiska material. Vissa flugorna är otroligt realistiska till utssendet medan anda snarare imiterar rörelse än exakt återgivning. Boken har ett brett spekrum av olika synsätt på flugbindning.

Bokens 24 flugmönster beskirivs i tydliga steg-för-steg-bilder.

Möt 12 flugbindare

Niklas Dahlin
Daniel Smith
Markus Hoffman
Lars-Åke Olsson
Johan Sterner
Leif ”Holken” Johansson
Ulf Börjesson
Martin Ångnell
Ulf Hagström
Niklaus Bauer
Peter Scheffler
Erik Orre

Inbunden, 290x210 mm,142 sidor

VIP-pris 229:- 

 

____________________________________________________________________________________

 

JAKT  19-4 Jakt   –  Maj

 

 

En passares betraktelser

Jonna Ericsson

 

"Jag är en rätt så vanlig människa, i lagom ålder. Mamma till fyra barn, jobbar inom vården och så skriver jag en del. Men jag är också jägare. Älgjägare. En sån som sitter på pass. Tråkigt tycker vissa, härligt tycker jag.”
Så börjar inledningen till Jonna Ericssons annorlunda jaktbok skriven för jägare och vanligt folk som kanske känner en jägare, skulle jag tro.

 

Jonna Ericsson delar med sig av sina funderingar och naturupplevelser från älgpassen i södra Jämtland. Vi får också veta lite om jaktlagets jämthundar i några korta historier. Några traditionella jakthistorier med lokal förankring får vi också ta del av. Exempelvis den om Jonnas första och andra älg och batteritorsk mitt upp i allt ståhej i skogen. Den hösten sköt Jonnas tre älgar och jaktkamraterna hotade skämtsamt om att ladda hennes gevär med lösplugg.

 

En stor sak med att jaga älg är också att få andas skog och få uppleva svävande örnar och kanske få se en en björn. Några recept får vi också av Jonna och tips på hur rätterna ska avnjutas.

 

De gamla jakthistorierna från Böle Jaktlag kommer också och de handlar om allt från armé-mausers som kastas i ån, stulna 13-taggare och provinsialläkaren som råkade få med sig hagelbössan till älgjakten den där morgonen när han försov sig. Den här boken med betraktelser från Jämtland kommer med all säkerhet att glädja många jägare och vänner till sådana i hela Sverige året runt långt utanför älgjaktstiden.

Artikelnr: 9789198460858
Häftad, 14 x 210 mm, 104 sidor

 

VIP-pris 129:- 

 

 

 

 

Präriejakt i Montana
HD 102 Hunters DVD

Präriejakt i Montana

Är du redo för en jakttur till Vilda Västern med dess prärier och bisonhjordar? Montana är berömt för storslagna vyer och ett rikt och varierat djurliv och lockar med jaktupplevelser för livet och troféer man knappast vågat drömma om. Vi ger oss ut i vildmarken till fots på jakt efter massiva bisonoxar, kapitala vapiti- och vitsvanshjortar samt den märkliga gaffelantilopen.

Upplev landskap som tar andan ur dig och jakter som ger dig lust att packa ryggsäcken, axla studsaren och dra västerut på momangen!

 

 

 


Speltid:  60 min     
svensk speaker, textad på svenska
Artikelnr:   5707335326465

VIP-pris 129:-

 

 

 

 

 

Vårbock i Danmark
HD 91 Hunters DVD

Vårbock i Danmark

Njut av denna spännande, stämningsfulla och lärorika film om bockjakt i den vackra danska försommaren, då vi följer erfarna bockjägare som förvaltar råbocksbeståndet på en själländsk jaktmark. De fäller båda några fina trofébockar och en del yngre djur, som av olika skäl bör plockas bort. Filmen är späckad med goda råd om rådjursförvaltning och hur man väljer ut lämpliga bockar för avskjutning på såväl små som stora marker.

 

 

 

 

 

Speltid:   55 min  
textad på svenska, samt med svensk speaker
Artikelnr:     5707335298441    

 

VIP-pris 129:-

 

 

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^