Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

JAKT 20-1 J   –  Jan/Feb

 

INKALLNING från ståndskall, drev & andra svåra situationer
 

InkallningPeter Ekeström

När du kallar på hunden hemma i köket, helt utan störande moment, lyder den direkt. Hunden gör precis det du vill. Ibland fungerar det lika enkelt i trädgården också, och på några ställen till. Det har dessutom hänt att hunden faktiskt lyssnat, vänt och kommit hela vägen in till dig i en ganska svår situation full av störningar och lockelser.
Men i andra sammanhang, när något lockar hunden, så fungerar inte inkallningen alls. Hunden verkar inte höra, den bryr sig helt enkelt inte om dig.
Jagande löshundar är bra exempel på just det. I vissa lägen gör hunden inget annat än att vara följsam tillsammans med dig. I andra lägen slår jaktlusten till, och då, ja då fungerar ingenting av allt det ni tränat på så många gånger.


För mig betyder den ekvationen att inkallning och inkallning är två helt olika saker i olika situationer. Det är därför jag tror att vi vinner på att bygga om allt som har med inkallningen att göra från grunden.
Och det är faktiskt enkelt. Om du ger det tid. Bli ett naturligt centrum i hundens liv. Lär dig att belöna hunden med det hunden verkligen vill göra – eller ha – i rätt läge, vilket sällan betyder att belöningen är en matbit. Bli den som tar initiativ. Bli intressant för hunden att vara uppmärksam på. Prata med hunden så att den direkt och självklart förstår vad du vill.


Det mesta jag gör med hundar är enkelt och som jag ser det, framför allt logiskt. Skälet är att mina hundar älskar att jaga. De vill och kan jaga självständigt. De behöver inte mig för att må riktigt, riktigt bra. Den sanningen är grunden till mitt sätt att jobba fram hundens lust att lyssna och följa det jag vill att den ska göra.
Jag vill vinna hundens vilja att lyssna och följa, jag vill så långt det går undvika att tvinga. Skälet är att tvång sällan fungerar med självständigt avlade löshundar, när de jagar.


Den här boken handlar om mina sätt att försöka få hunden att avbryta det den gör, det den vill göra, för att istället vända sin uppmärksamhet mot mig. Och det är faktiskt inte så krångligt, eftersom hundar egentligen är enkla och väldigt logiska. I alla fall som jag ser det.

VIP-pris 219:-

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  20-2 F   –  Jan/Feb

 

 

SPORTFISKARNA och livet under ytan

Benny LindgrenSportfiskarna


Om det organiserade sportfiskets bakgrund och utveckling

 

I äldre tid användes i svenskt språkbruk begreppet mete för alla former av nöjesfiske med spö. Numera talar vi om sportfiske. Det var genom påverkan från engelskan som begreppet sportfiske infördes i slutet av 1800-talet.


Då började också utövare av sportfiskets ädla konst att organisera sig i klubbar och förbund. Temat i följande bok är framväxten av den svenska sportfiskerörelsen med tyngdpunkt på verksamma nationella organisationer, deras bakgrund, samspel och utveckling.

 

År 2019 är ett jubileumsår i Sportfiskarnas historia. Det är hundra år sedan den första nationella sportfiskeorganisationen bildades. Vilka organisationer har funnits? Vilka motsättningar har existerat? Hur har organisationen förändrats? Vilka framgångar har nåtts på vägen? Hur har fiskevården utvecklats? Det är några av de frågor som behandlas av författaren.


Boken är en resa i tiden med glimtar från förr och en berättelse om hur sportfisket växer när det gamla bondesamhället omformas till det moderna Sverige. Det är också en bok om längtan till ett ekologiskt hållbart samhälle med frisk fisk i friska vatten…en resa som just har börjat.

Inbunden, 210x300 mm, 275 sidor

 

VIP-pris 299:- 

 


Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^