Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  18-6 Fiske   –  Oktober

 

 

EMÅN

– med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten

Pelle Klippinge

EMÅN

Pelle Klippinges bok om Emån är ett mångårigt dokument om det legendomspunna flugfisket i den småländska ån med den storväxta havsöringen.

 

Genom drygt fyra decenniers nära umgänge med Emån och dess invånare, känner författaren detta anrika vattendrag i detalj. Läsaren erbjuds generöst och insiktsfullt såväl kunskap kring havsöringsfiske i allmänhet som direkta tips till att etablera kontakt med den störste bland havsöringar – på dess egen hemort i Emån.

 

Emån – med flugspö längs världens förnämsta bavsöringsvatten innehåller även beskrivningar av havsöringens biologi, vandringsmönster och beteende. Därtill sköna natur­iakttagelser, fisketaktik, statistik och ingående pool­beskrivningar. Boken förenar intressanta fakta med stark närvarokänsla och är illustrerad med unika foton samt vackra illustrationer av tecknaren Henrik Båge. Genom återgivande av Emflugorna, skapade av färgstarka personligheter, bl.a. Ems karismatiske Gustaf Ulfsparre har författaren vaskat fram en verklig skatt ur svensk flugfiskehistoria! 

288 sidor

170x240 mm

VIP-pris 249:- 

 

 

ABU OPTIC FLUGORNA
Michael Jensen

ABU OPTIC FLUGORNA

Vilka associationer får du om vi säger Playboy, Pin-Up, Streamtease och Callgirl? Det är faktiskt några av namnen i en av de mest framgångsrika satsningarna inom nordiskt flugfiske. När ABU i början av 1960-talet bestämde sig för att satsa på en serie flugor valde man de här lite utmanande namnen. Serien kallades ABU Optic och där ingick även flugan Optic Chillimps. Flugorna introducerades i den tidens favoritpublikation för fiskare – Napp och Nytt.
 

Flugorna togs fram för det skandinaviska fisket efter lax och havsöring, och blev en stor framgång inte bara i Norden utan i stora delar av världen.
 

Författaren Michael Jensen presenterar här ett fint stycke skandinavisk fiskehistoria. Du får läsa om hur flugorna kom till, varför de fick de namn de fick, och mycket mer.
 

Har du inte hört talas om de här flugorna? Då har du chansen att upptäcka dem nu. De är verkliga fiskfångare, väl värda att både binda och fiska med. Du kan binda dem som streamer, tubflugor, laxflugor eller som kölflugor.
 

Författaren visar med detaljerade steg för steg-­beskrivningar och ett stort antal bilder, hur du binder
de olika flugorna, och ger dessutom tips om både bindmetoder och material.

Inbunden

240x175 mm

92 sidor

VIP-pris 189:-

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

 

 

JAKT  18-7 Jakt   –  November

 

HÄLGE Stora boken om hälgerån

 

Fredrik Lundberg

HÄLGE Stora boken om hälgerån

Humorserie om den melankoliske älgen Hälge och livet i storskogen kring byn Avliden. Till sin stora besvikelse är och förblir Hälge en ynka sextaggare och hans liv i skogen är allt annat än lätt. Jaktsäsongerna tillbringas på flykt och med ständig dödsångest, men med finurlighet – och lite tur – överlever Hälge på något mystiskt vis år efter år. Vintertid är Hälge deprimerad över att tappa hornen, men även somrarna bjuder på otaliga möjligheter att deppa ihop över saker som går honom emot.

Övriga figurer i serien är bland andra jägaren Edwin, hans tålmodiga fru Ellen, jakthunden Blixten, den jaktbesatte kompisen Uffe, igelkotten Kotten, de underfundiga Ugglorna, de dödsförhärligande Korparna och älgkon Gullan – som är Hälges obesvarade kärlek.

En tjock presentbok full med träffsäkert tecknade serier, helt i färg!

VIP-pris 139:-

 

 

 

 

 

MAJESTÄTISKA KRONHJORTAR PÅ BERLEBURG

DVD - Hunters Video

MAJESTÄTISKA KRONHJORTAR PÅ BERLEBURG HD89

 

Från mitten av september och någon månad framåt ekar det i skogen av hjortarnas bröl. Bockarnas kamp om att locka till sig hindarna är ett fantastiskt skådespel. Här på godset Berleburg i nordvästra Tyskland har man genom viltvård, förvaltning och en mycket selektiv avskjutning lyckats skapa en av Europas absolut bästa kronviltstammar.

Vi är åter hos Sayn-Wittgenstein-Berleburg i Tyskland för jakt på majestätiska kronhjortar. Filmen inleds med fakta om hjortarna och hur de lever, med vackert naturfoto där vi verkligen får komma hjortarna och annat vilt på området nära. Därefter får vi följa förvaltaren på pyrsch efter en klass 1 hjort, dvs att den är minst 12 år gammal. En mycket spännande jakt.

Vi får även ta del av Beleburgs jakttraditioner. Hur man hyllar det fällda viltet och hur man gör jakten, till ett minne livet ut för jägaren.

Speltid:   70 min  
textad på svenska, samt med svensk speaker
Artikelnr:    5707335196167

 

VIP-pris 129:-

 

 

 

 

ETOSHA SAFARI 1

HD98  DVD - Hunters VideoETOSHA SAFARI 1 HD98

Jakt från Afrika

Med sitt behagliga klimat, stora viltbestånd är det inte konstigt att Namibia attraherar jägare från hela världen. Namibia är ett av Afrikas bästa jaktländer. Vi följer en svensk barnfamilj och deras vänner när de bland annat nedlägger oryx, vattenbock, gnu och springbock i det berömda Etosha-området.

Framme i Namibia börjar jägarna med och skjuta in sina vapen efter den långa resan. Då får vi ta del av vapen och ammunitionsval. Morgonen efter är det dags för jakt i den fantastiska soluppgången. De smyger på oryx-antiloperna, men nu ser de gnuer istället. De första viltet som fälls är en fin gnu-bock.

Njut av norra Namibias storslagna natur, där jägaren på antilopjakt när som helst kan möta både elefant och noshörning i buschen.

Speltid: ca 65 min     
Artikelnr:  5707335309802
svensk speaker, svenskt tal, textad på svenska (där de talar engelska)

 

 

 

VIP-pris 129:-

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^