Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.

 

____________________________________________________________________________________________________

 

 

 

JAKTPAKET   -    21-3 J  -   Augusti

 

JÄGARE och REDSKAP

Från koja till slott

Ända sedan vår tidigaste historia har jakten varit en förutsättning för människans överlevnad. Den har följt oss genom årtusendena i olika gestalter, allt ifrån fångstgropar och flintpilar till jakthorn och hagelbössor. Någonstans på vägen delade den upp sig i två huvudfåror; den enkla vardagsjakten för lantbefolkningen och den överdådiga lyxsysselsättningen för eliten.
 
Den här boken behandlar jaktens historia och alla de attiraljer som hör jakten till, från stenåldern och fram till modern tid. En populärvetenskaplig blandning som vänder sig till alla som är intresserade av historia, kultur, arkeologi, konst, etnologi och personhistoria.
 
De fantasieggande, vackra och hemlighetsfulla tingen finns kvar i museimagasin och i privata samlingar, men ofta har vi kanske glömt hur de användes, och i vilket sammanhang? Hur går egentligen falkjakt till och vem var kung Fredrik den förstes fete jaktkamrat? Varför har vi under århundraden gått man ur huse för att ta kål på traktens vargar och vad är egentligen en hirschfängare? Och stämmer det att det betyder otur om man träffar på en präst på väg till jakten?

 

Hårdband med klot och prägling/foliering, 220x276 mm, 312 sidor
Vippris 219:-

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

JAKT- & FISKE-PAKET   -    21-4 JF   –  November

 

 

HÄLGE

Stora boken om älgvandring

 

Du har väl inte missat Lars Mortimers älg Hälge? I Avlidens skogar vandrar han runt och filosoferar om stort och smått, med jaktlaget hack i hälarna. Den här tjocka presentboken är fullmatad med Hälgeserier, helt i färg!

 

 

 

Häftad, 215x228 mm, 96 sidor
Vippris 139:-

 

 

 

 

 

 

 

 

CHARKUTERI FÖR HEMMABRUK

Gör korvar, pålägg och andra delikatesser

 

Släng inte alla olika slaktdetaljer från älg, rådjur, vildsvin m.m. som kan bli delikatesser på ditt matbord.

En instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteri­produkter. Vänder sig både till etablerade kockar såväl som till alla glada amatörer som vill lära sig charkuterikonsten.
Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier.
Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar.

 

Alf Andersson har arbetat professionellt med charkuteri­tillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga.
Som alltid i sina handböcker är Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.

 

Inbunden, 145x210 mm, 120 sidor
Vippris 169:-

 


Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^