Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  19-6 F   –  Sep/Okt

 

 

LAX & LAXFISKE

En längtan efter nystigen vildlax

Jan Johansson

2019 är Laxens år. International Year of the Salmon 2019 är ett internationellt initiativ för att öka intresset för åtgärder och forskning om de vilda laxbestånden och laxens livsmiljöer.
I Sverige finns cirka 40 bestånd av vild lax, det vill säga naturligt reproducerande bestånd utan någon odling av laxungar. 16 älvar med vildlaxbestånd mynnar ut i Östersjön, drygt 20 vattendrag med vildlax mynnar ut i Kattegatt och Skagerrak och två älvar med vildlax mynnar ut i Vänern.

I boken Lax & laxfiske får du läsa om laxfiskets historia, fångster och laxens livsmönster. Men laxnestorn Jan Johansson lär dig också att tolka vattenföring och väder i anknytning till fiskens viloplatser och ”bitvillighet” när laxen efter sin födokur i havet vandrar upp i älvar och åar.

Genom hela boken förmedlar Jan Johansson sin breda kunskap och erfarenhet till läsarna – förvärvat genom ett långt och intensivt liv som lax- och havsöringsfiskare. I tanke, ord och bild är ämnet fascinerande, vilket gör innehållet levande och inspirerande.

 

VIP-pris 229:- 

 

____________________________________________________________________________________________________

JAKT + JAKTFILM  19-6 J   –  Sep/Okt

 

ÄLGJAKT
 

ÄLGJAKT

DVDfilm

I denna film om älgjakt får ni följa med oss på spännande äventyr i de Västerbottniska skogarna. Dela upplevelsen då hundskallen bryter tystnaden och den spännande ansmygningen börjar. Många fina ögonblick skildras i filmen så väl för passkyttar som för hundförare. När jämthundens skall ekar över skogarna och älgen sakta närmar sig och man inser att man får sitt livs chans att fälla en riktigt stor tjur känns livet på topp!

 

Filmat har Jimmy Hakola som i grunden är naturfotograf. I filmen följer Jimmy sin bror Patrik Larsson och kompisen Jonas Östman som båda är ivriga jägare.

 

Speltid 56 minuter

Produktionsår 2019

VIP-pris 189:-

 

 

 

 

GÅSJAKT
HD54

DVDfilm

Filmen är gproducerad i Barsebäck, i södra Sverige, dit det kommer stora flockar av grågäss och kanadagäss varje år. Och sedan är det i sällskap med Robert Schmidt från Island vi besöker jägarnas sagoö, för att mäta krafterna på gåsarterna; grågås, fjällgås och spetsbergsgås. En enastående film om gåsjakt från skydd och med lockfåglar. Upplev detta och njut denna härliga film om gåsjakt.


I filmen råkar de ut för några helt fantastiska jaktupplevelser. En unik film för hagelbössejägaren – på jakt efter de eftertraktade gässen. Jakten utövas från skydd och med lockfåglar.

 

 

VIP-pris 129:-

 

 

 


Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^