Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  20-5 F   –  Augusti

 

 

FLUGFISKE PÅ MITT SÄTT

Johan KlingbergFLUGFISKE på mitt sätt

ntresset för flugfiske växer, och ständigt blir vi fler som fascineras över konsten att lägga ut den glatt färgglada fluglinan vid en sjö, ström eller kust i hopp om att få fisk. Är du nyfiken på flugfiskets underbara värld eller vill bygga på de kunskaper som du redan har – då är det här boken för dig.
 

I boken besvaras hundratals frågor baserat på författarens mångåriga erfarenhet som flugfiskeinstruktör. Boken förklarar allt som flugfiskaren behöver veta, både för nybörjaren och de redan frälsta. Här beskrivs hur utrustningen fungerar, vilken som passar för olika situationer och naturligtvis vilka flugor som bör finnas i asken. Dessa kapitel varvas med pedagogiska instruktioner som förklarar flugkastet i detalj, knutarna som behövs samt de insekter du som flugfiskare bör hålla utkik efter.


Den moderna flugfiskaren har dessutom olika väl utvecklade strategier för olika miljöer och fiskarter. Här ges instruktiva tips för hur de olika fiskesätten bäst utförs i strömmande, stilla och vid kustnära vatten. Gäddfiskets ökade popularitet gör också det ämnet till ett självklart kapitel. För att utvecklas som flugfiskare bör man också känna till fiskens livsmiljöer och beteende, därför ges en vägledning i hur förutsättningarna skiljer sig mellan olika årstider och hur du måste anpassa din taktik och flugval därefter.
 

Johan Klingberg har arbetat som flugfiske-instruktör i mer än 30 år och är mellan guidningarna redaktör för tidningen Allt om Flugfiske. Genom åren har han gjort flera populära instruktionsfilmer och detta är hans fjärde bok i ämnet. Han har tidigare givit ut böckerna Pedagogisk flugbindning, Torrflugefiske Dagsländor och Torrflugefiske Nattsländor.  

 

Boken är ett unikt samarbete mellan en rad stora namn i flugfiskevärlden.

Bakom bokens text och pedagogiska upplägg står Johan Klingberg, chefredaktör för tidningen Allt om Flugfiske.
Ulf Börjesson, en av landets absolut skickligaste fiske­fotografer, har tagit de fantastiska fotografierna i boken.
Anders Holm, chefredaktör på tidningen Fiskejournalen, står bakom bokens form och layout.
Johnny Hörberg, illustrerar boken på en otroligt detaljerad nivå.
Bakomliggande förlag är Bokförlaget Settern, som gett ut fiskelitteratur i snart 50 år.

 

 

VIP-pris 239:- 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

JAKT 20-6 J   –  Augusti

 

FÅGELHUNDAR DRESSYR & JAKT
 

Fågelhundar dressyr & jaktSten Christoffersson

Den klassiska boken om fågelhundsdressyr finns nu i ny reviderad upplaga. En bok för alla som tränar med stående, stötande eller apporterande fågelhundar. Men det är också en bok för varje hundägare som vill fostra sin hund.

Principerna för hunduppfostran, dressyr och träning förklaras noga och lättfattligt. Liksom vikten av att följa naturens oskrivna läroplan och redan från början forma valpen till vad den ska bli som vuxen.

En eftersökshund måste finnas tillgänglig vid många jaktformer. Inlärning av apportering ges därför stort utrymme och ett särskilt kapitel handlar om spårträning och utbildning av rapporterande eftersökshundar.

När det gäller den mera specifika fågelhundsdressyren ägnas varje rasgrupp sitt eget kapitel; såväl de stående fågelhundarna (setter, pointer, vorsteh med flera) som spaniel- och retrieverraserna. Vart och ett av dessa kapitel följs direkt av ett avsnitt där jaktenmed hundarna beskrivs på ett utförligt sätt.

Småskalig uppfödning och utsättning av fältfågel och änder behandlas också.

Författare är den kända jakt och naturskribenten Sten Christoffersson.

VIP-pris 229:-

 

 

 

SJÖFÅGELJAKT med vettar

SJÖFÅGELJAKT med vettarDVD

Ulf Lindroth & Andreas Norin

 

Sjöfågeljakt med vettar är inte bara en jaktform laddad med tradition av generationer kustbor, det är också en spännande och mycket intressant jaktmetod. Resultatet beror i hög grad på jägarens lokalkännedom, kunskap om fåglarna och förmåga att använda sin utrustning. Bra dagar kan bli intensiva, med ett intensivt visslande från knipvingar och gott om fällande fågel bland vettarna.
 

I den här filmen jagar vi framför allt knipa med vettar längs kusten i Blekinge och Uppland. Som vanligt får du tips som kan hjälpa dig att lyckas själv, men de är ordentligt inbäddade i praktisk jakt.


Vårt mål är att du ska bli inspirerad att ge dig ut till havs vid första bästa tillfälle. Det här är riktig jakt och den bedrivs i karga men vackra miljöer. Det kan visserligen krävas både envishet och en smula tur för att lyckas, men när det lyckas…


 

Språk: Svenska

Filmens längd: 1 timme 3 minuter

VIP-pris 229:-


Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^