Kommande paket

Nästa paket för VIP-kunder i vår Bokklubb är:

Du som är VIPkund och medlem i vår bokklubb erbjuds följande titlar i ditt nästa paket. (Beroende på vilken avdelning du är med i – jakt eller fiske). Du som är intresserad av att bli VIP-kund kan läsa mer här.

 

Självklart kan du handla på settern.se, utan att bli VIPkund och medlem i vår bokklubb. Men då får du inte specialerbjudande till extra förmånligt pris.
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

JAKT  17-8J   –  December

 

HÄLGE

Serie skapad av Lars Mortimer

Blixten, Edwin och Uffe, Avlidens outtröttliga jaktlag, spanar vidare i de djupa skogarna efter Sveriges populäraste älg - Hälge. Träffsäkert tecknade serier samlade i en tjock presentbok, helt i färg!

De få människor som spenderat tid i Avliden har troligen alla bekantat sig med områdets mest ökända älg: Hälge. Till skillnad från andra älgar verkar denna älgtjur gränslöst nyfiken på människor. Men nyfikenheten verkar inte vara den enda aptit han vill stilla.
Tyvärr känner Hälge även en enorm hunger! Och något som kittlar hans smaklökar är gran- och tallskott. Det finns till och med ögonvittnen som påstått att de sett honom ute på tallodlingar med en servett propert knuten runt halsen.

Det är en gåta hur en ensam älg kan åstadkomma så mycket skada på skog och mark; en gåta som frustrerade markägare gärna omgående skulle vilja lösa. Allra helst med en väloljad älgstudsare. Förmodligen blir kommande älgjakt mer än vanligt fokuserad på att fälla en specifik älg i stammen, och kanske räddas förlorade granskott av gevärsskott? Den som lever får se …

Artikelnr. 9789155264529

VIP-pris 129:-

 

 

 

 

JAKT PÅ SVENSKA RÅBOCKAR

Del 3

Säsongen är igång och vi följer med Micke P på jakt ännu en gång.

Micke älskar att pyrscha och lägger mycket tid på att kartlägga råbockarna innan jakten. Han är ute efter de gamla råbockarna som gjort sitt i aveln.

I denna jaktfilmen kommer vi extra nära Micke då han vissa dagar filmar sin egen jakt, och berättar mer hur han tänker och känner inför sin stora passion. Totalt fälls det sju råbockar i filmen och alla kapitala eller på retur.


Speltid:  49 min
Språk:  svenska
Artikelnr:  dvd32sv
 

 

VIP-pris 169:-

 

 

 

 

 

 

 

 

DREVJAKT I POLEN

I den här filmen så följer vi med ”Vildmarken” på deras årliga drevjaktsresa till Polen.

Polen erbjuder i särklass en av europas bästa drevjakter. Med stora sammanhängande revir med omväxlande natur, god viltförvaltning, proffsig jaktorganisation och stora bestånd av de mest eftertraktade europeiska viltarterna. Jakten kombineras med både folk- och hunddrev där vi framförallt jagar vildsvin men även kronhjort, rådjur och predatorer.

I filmen så utlovas mycket djur i pass, framförallt vildsvin men även många stora kronhjortar. Det här är drevjakt när det är som bäst!

Speltid 60 minuter
 

 

VIP-pris 189:-

 

 

____________________________________________________________________________________________________

 

FISKE  18-1F   –  Jan/Feb

 

 

TORRFLUGFISKE

- NATTSLÄNDOR, BÄCKSLÄNDOR, MYGG & LANDINSEKTER

 

Johan Klingberg

Att binda sina egna fiskeflugor är både roligt och utmanande. Men för att lyckas krävs att man känner till de viktigaste bindteknikerna. Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda torrflugor för strömmande vatten.

I boken visas bland annat flugor som imiterar nattsländor, land insekter, bäcksländor och fjädermygg. Samtliga insektsgrupper finns representerade i de flesta strömmande vatten här i Norden. Varje insektsgrupp redogörs var för sig med tydliga bilder så att de sedan är enkla att känna igen ute vid ån eller älven.

Genom att följa de tydliga steg för steg bilderna kan alla binda egna imitationer av de insekter som så ofta krävs för ett lyckat torrflugefiske i strömmande vatten. Dessutom anges materialbeskrivningar även för andra arter inom samma insektskategori.


Unikt är att det till varje fluga också finns en tydlig beskrivning av hur de bäst fiskas. Förutom att imitera en specifik insekt eller ett stadie är varje fluga unikt designad för en specifik fiskemetod eller vattentyp.
Här ges också värdefulla tips på vilken utrustning som bäst lämpar sig för olika vattentyper eller fiskesituationer.


Johan Klingberg tillhör flugfiskeeliten. Författaren är en efter­frågad föreläsare, och har lärt många att binda flugor under workshops och med sina utbildningsfilmer. Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress.
   Johan jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva. Han har tidigare givit ut boken Pedagogisk flugbindning och Torrflugefiske – Dagsländor

Artikelnr. 9789175866642

VIP-pris 219:- 

 

 

KOLBÄCKSÅN
 

Bergslagens flugströmmar

Timo Kanerva tar oss, tillsammans med sina vänner, med på fisketurer till sina hemmavatten i Bergslagen. Kolbäcksåns lummiga dalgång är som en oas mitt i Hallstahammar. Åns spännande strömpartier är fulla av stenblock och bjuder på spännnade fickfiske.


Möjligheten att kunna åka på kortare fisketurer är det som gör hemmavattnet med dess närhet så värdefullt. Timo älskar detta fiske och vid ån blir det ensamma stunder med naturen som sällskap, men även trevliga möten med fiskekamrater.
Kolbäcksån är ett ganska nytt fiskevatten där en entusiast skapat sitt eget hemmavatten med öring- och regnbågsfiske.
I bonusmaterialet får vi utrustnings- och flugtips till fisket i Kolbäcksån.


Kolbäcksån är den sista av tre delar i filmserien Bergslagens flugströmmar, som även innehåller Hedströmmen och Sverkestaån.

 

VIP-pris 199:-

 

 
 

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^