Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

DEN STORA KNIVBOKEN
DEN STORA KNIVBOKEN
DEN STORA KNIVBOKEN
DEN STORA KNIVBOKEN
DEN STORA KNIVBOKEN

DEN STORA KNIVBOKEN

Hansen, Mikael

Inbunden, 190x270 mm,191 sidor
Settern
Rek.pris 400:-
Artikelnr. 9789175866550

299:-


HUR DU GÖR DIN EGEN KNIV

Få saker kan som knivmakeri prägla ens självbild: man får bekräftat att man duger något till; man skapar något vackert och användbart, något som får omedelbart erkännande. En annan trevlig sida av knivmakeriet är att det inte finns något facit eller något som är absolut rätt eller fel. Det finns hållpunkter och tumregler, men när man har lärt sig det grundläggande hantverket är man fri att följa egna idéer.

Den stora knivboken vänder sig både till nybörjaren och nörden, som redan har provat på hantverket och letar efter ny inspiration.

Boken inleds med en steg för steg-beskrivning av en traditionell nordisk kniv med dold tånge och tillhörande läderslida. Den utförliga beskrivningen stöds av tydliga illustrationer och foton. För den som vill fördjupa sig i knivmakeriets många delar, finns det också information att hämta:

design
klingsmide och klingslipning
träsorter och andra knivmaterial
verktyg
metallarbete
läderarbete
hur man skapar en fulltångekniv och en fällkniv

Den stora knivboken innehåller också en rad inspirerande porträtt av några av Danmarks bästa knivmakare naturligtvis med bilder på deras unika knivar. Längst bak i boken finns materialbeskrivningar till samtliga knivar i boken.

Fin presentbok, rik på illustrationer och kunskap.