LIDMAN paket

Lidman, Hans
Inbunden, 170x240 mm,128 sidor
Settern
Speltid 95 min
Språk svenska
Artikelnr. 9789175866307+DM70

299:-
VIP-pris 99:-

Bli VIP-medlem nu

Lidmans underbara natur- och fiskeskildringar är fantastiska klassiker. Här ett fint paket med en bok och en film. I filmen visar flugbindaren Johan Klingberg hur du binder och fiskar med sju av Hans Lidmans favoritflugor.

 

SOMMARNATT – Vandringar & Möten (bok)

Hans Lidman levde under en händelserik tid och ägnade sig mycket åt att dokumentera folk- och kulturliv, hembygden och dess historia. Hans stora passion var därtill sportfiske som kom att bilda ram för en rik samling naturskildringar. Han intog därmed positionen som den främste natur- och sportfiskeskildraren i Sverige under 1950-talet.


I Lidmans fiskeskildringar, som ofta hämtar inspiration ur allmoge­fisket, involveras ofta folklivet på den svenska landsbygden. Han vandrar till åarna i de djupa hälsingeskogarna i jakten på "gulbukig storlaxöring". Händelserna utvidgas ofta till möte med människor. Där är också nervpirrande duster med gammelgäddor, flugfångad stormört eller lyckostunder i huggtimmen för morgonpigga abborrar. Lidman var dessutom mycket tidigt ute med kritiska inlägg i miljödebatten, en debatt som annars knappt hade börjat under denna tid.


Denna bok är en hyllning till Hans Lidman. Berättelserna är hämtade ur hans rika bokproduktion. Det är klassiska fiskeberättelser naturligtvis, men även berättelser från pojkåren, bland annat en dråplig kråkjakt. Därtill finns också ett par gripande skildringar av människor han möter på sin stig. Och tänk att ett abborrfiske en tidig morgon i mitten av 50-talet kan skildras så ljuvligt som här! Därför älskar vi Hans Lidman!

Inbunden, 170x240 mm, 128 sidor

 

HANS LIDMANS FAVORITFLUGOR (dvd)

Flugbindningsfilm med Johan Klingberg

Hans Lidmans berättarkonst har gjort honom till en av Sveriges mest folkkära fiskeboksförfattare. Som flugfiskare visade Lidman upp ett stort kunnande, både som fiskare och i konsten att välja den rätta flugan. I denna film visar flugbindaren Johan Klingberg hur du binder och fiskar med sju av Hans Lidmans favoritflugor.

Genom att följa de mycket pedagogiska instruktionerna ges du här möjlighet att lära dig mängder av nödvändiga trix, som används vid klassisk flugbindning. Via spännande flug­fisken får du dessutom lära dig hur du bäst fiskar med flugorna.

95 min på svenska


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^