JAKTHUNDSKOLAN SLUT ersatt av HUNDSKOLAN omarbetad

Ekeström, Peter
Inbunden, 215x230 mm,192 sidor
Settern
Rek.pris 350:-
Artikelnr. 9789175866475

259:-
VIP-pris 199:-

Bli VIP-medlem nu


 Slutsåld 


Ersatt av HUNDSKOLAN

 

"Det mesta, kanske allt, en hundägare behöver känna till, presenteras här på ett pedagogiskt och logiskt sätt. Stort plus i kanten till kapitlet om rumsrenhetsträning, förmodligen det bästa som skrivits på svenska."

(Per Flodberg, BTJ, häfte 14110189)
 


Boken vänder sig alltså inte alls bara till jägare. Det mesta i boken har alla hundägare nytta av: kunskap om hundens språk, valpfostran, lekens betydelse, aktivering, fysisk träning, hur man vinner följsamhet, en bättre inkallning med mera. Allt enkelt förklarat och rikt illustrerat.

 

Hälften av alla medlemmar i Svenska Jägareförbundet har hund. Mer än 70 procent av de tiotusentals jägare som besöker året jaktmässa på Elmia i Jönköping, landets största, har hund. Jakthunden är en självklar del av den svenska jakten, det kan landets 300 000 jaktkortslösare skriva under på.

De senaste decennierna har dessutom synen på jakthundar förändrats. Allt fler går kurser, suget efter kunskap när det gäller fostran, injagning, problemlösning och allt annat som gör hundlivet bättre har vuxit sig allt större.
Det är där Peter Ekeström kommer in i bilden. Journalisten, fotografen och hundföraren som under mer än 20 år byggt upp en stor kunskap, och en stor verksamhet, i ämnet Hund. Hans fokus har alltid varit jakthundar men mycket av det han lär ut under sina kurser och föredrag riktar sig i praktiken till alla hundägare. En hund är en hund, det visar han med stor tydlighet i den här boken.

I instruktiva och begripliga texter, och med hjälp av ett stort antal bilder, visar han sätt att träna, arbeta med och sköta hundar som tilltalar många hundägare. Det kan numera många med mig skriva under på. Inte minst hans fotografier gör det lätt att ta till sig kunskapen och i boken spelar bilderna en stor roll.
I boken hittar läsaren kunskap om hundens språk och hur vi enkelt och snabbt kan få hunden att förstå vad vi vill, här finns avsnitt om valpfostran, lekens betydelse, aktiveringar, fysisk träning, hur man vinner följsamhet, en bättre inkallning och mycket mer. Allt enkelt förklarat och rikt illustrerat.

Den här boken är egentligen en samling goda råd. En berättelse i många delar om hur Peter jobbar med hundar. Jag är övertygad om att den som följer hans råd kommer att bli förvånad. Precis som jag blivit förvånad när jag insett hur enkelt det egentligen är. Förstår du det, ja då är chansen väldigt stor att din jakthund kommer att jaga tillsammans med dig och inte enbart för sin egen vinnings skull. Det har i alla fall jag lärt mig av Peter Ekeström.
Björn Lindevall, veterinär, jägare och hundförare

Här får du lära dig träna hund. Så du kan börja med vilthantering efter skottet.


 


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Väldigt tillmötesgående personal och snabb leverans. Jag kommer tillbaka! /Olof
Ikoner footer
^ Upp ^