Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Vilthantering med Thomas Ekberg VILDSVIN

Vilthantering med Thomas Ekberg VILDSVIN

Ekeström, Peter

Inbunden, 210x230 mm,96 sidor
Settern
Rek.pris 375:-
Artikelnr. 9789175866482

179:-


Styckning & vilthantering

Thomas Ekberg har levt med och för jakten sedan barnsben. En av hans deviser är att vilt ska vårdas hela vägen från skogen till köket. Att ta hand om vilt efter skottet är inte bara ett intresse, det är en självklar del av hans yrke som jägare.


Boken handlar om passningen i skogen, om transporten av fällt vilt, om konsten att flå, om den viktiga mörningsprocessen och, inte minst, om att kunna stycka köttet. Det saknas kunskap i vilthanteringen efter skottet. Det är en brist. Den bristen är skälet till boken Vilthantering med Thomas Ekberg - VILDSVIN.

Det här är den tredje boken i serien där Thomas Ekberg tillsammans med författaren och fotografen Peter Ekeström beskriver hur en fungerande vilthantering går till. Från stunden efter skottet, genom passning, sotning, flåning och mörning ända fram till det färdigstyckade köttet klart för tillagning.
- Allt det vi visar är anpassat till de förhållanden och de omständigheter helt vanliga jägare lever med. Ska den här kunskapen kunna nå ut, för viltets skull, måste det vi presenterar vara möjligt för läsaren att göra själv.
Ett exempel är att Thomas visar både hur man passar vildsvin i skogen och hemma i slaktboden.
- Ska man göra en bok om vilthantering av vildsvin, då ska den innehålla allt, säger Thomas.

Hundratals bilder, utförliga men kortfattade instruktioner och beskriv­ningar, råd och tips om allt från förvaltning av och tillvara­tagande av vildsvinet, det nygamla viltet som definitivt kommit tillbaka för att stanna, det är vad "Vilthantering med Thomas Ekberg - Vildsvin" kan erbjuda. - Och den kunskapen behövs, det är jag alldeles säker på, säger Thomas Ekberg.