Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

HÄLGE Stora boken om granskott

HÄLGE Stora boken om granskott

Mortimer, Lars
217x230 mm,95 sidor
Semic
Artikelnr. 9789155264529

149:-  89:-
Du sparar 40%


Serie skapad av Lars Mortimer

Blixten, Edwin och Uffe, Avlidens outtröttliga jaktlag, spanar vidare i de djupa skogarna efter Sveriges populäraste älg - Hälge. Träffsäkert tecknade serier samlade i en tjock presentbok, helt i färg!

 

De få människor som spenderat tid i Avliden har troligen alla bekantat sig med områdets mest ökända älg: Hälge. Till skillnad från andra älgar verkar denna älgtjur gränslöst nyfiken på människor. Men nyfikenheten verkar inte vara den enda aptit han vill stilla.
Tyvärr känner Hälge även en enorm hunger! Och något som kittlar hans smaklökar är gran- och tallskott. Det finns till och med ögonvittnen som påstått att de sett honom ute på tallodlingar med en servett propert knuten runt halsen.

Det är en gåta hur en ensam älg kan åstadkomma så mycket skada på skog och mark; en gåta som frustrerade markägare gärna omgående skulle vilja lösa. Allra helst med en väloljad älgstudsare. Förmodligen blir kommande älgjakt mer än vanligt fokuserad på att fälla en specifik älg i stammen, och kanske räddas förlorade granskott av gevärsskott? Den som lever får se …