Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

NÄR STJÄRNOR FALLER

NÄR STJÄRNOR FALLER

Bengtsson, Göran

Inbunden, 140x21 mm,155 sidor
Settern
Artikelnr. 9789175865829

99:-


Spännande möten med Afrikas vilda djur samt intressanta bekantskaper med afrikaner - utanför turistparadisens många gånger inkapslade miljöer. Följ med på jaktsafari efter olika arter och sjunk in i den lugna rytm som ännu präglar landsbygd och vildmark på denna stora kontinent. Möt människor i deras egen miljö, fundera över livets mening - denna bok ger inte bara spänning utan också näring till reflektioner över liv och död.


Författaren Göran Bengtsson (f. 1949) vet vad han berättar om då han dels ägt farm i Afrika, dels vistats där många gånger under flera år och aldrig slutat längta dit från sin hemort på Österlen. Det är en glädjefylld bok full av intressanta människor och med fantastiska natur- och djurskildringar.
 

"De stod alldeles orörliga och hoppades att den obefintliga vinden inte skulle vifta deras vittring in i den närsynta kolossens känsliga näsborrar innan den hunnit så långt förbi dem att den skulle fortsätta sin flykt. De kände kittlingen i maggropen och deras ögon stirrade desperat åt olika håll när de fixerade noshörningen och än en gång sökte efter någon buske stor nog att komma upp i. Men det fanns inget klätterträd nu heller, bara låg mopane som dessutom var för långt borta för att de skulle hinna in i dess skydd innan noshörningen var ifatt dem.
   Noshörningen hade nästan rundat dem när den kände något i en nästan omärklig vindil och tvärstannade och snurrade ett kvarts varv, lika lätt som man vänder ett lok på en vändplatta, och stod stilla och glodde på dem utan att se dem. Solen stekte i deras nackar och då hade åtminstone den inbromsade, villrådiga och grådammiga tungviktaren solen i ögonen. Några kvistar rörde sig fortfarande och avslöjade var noshörningen kommit ut ur mopanen när den accelererade igång igen på sin nya kurs."GÖRAN BENGTSSON är sedan länge välkänd som journalist och författare - för sina naturprogram i radio, som skribent i tidskriften Svensk Jakt och sitt författarskap i bl.a. böckerna Jakt och vilt i Norden samt Jaktens själ.


För sitt författarskap i Jaktens själ fick han år 2000 Svenska Jägareförbundets kulturpris. Juryns motivering:

"Göran har med korta och inspirerande texter givit möjlighet till tolkningar av händelser både i naturen och inom jakten. Med underfundighet och värme beskrivs människor och djur på ett sådant sätt att de ger utrymme för betraktarens egen fantasi."