Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

JÄGARLIV OCH VILLEBRÅD

JÄGARLIV OCH VILLEBRÅD

Mathiasson, Sven

Inbunden, 150x210 mm,192 sidor
Settern
Artikelnr. 9789175866130

199:-


Jakter igår och idag - inte bara skrönor

Naturkänsla och viltkunskap löper som en gemensam länk i författaren och naturvetaren Sven Mathiassons nya berättelsesamling Jägarliv - jakter och villebråd. Djurarter ökar i antal eller minskar - nya arter tillkommer, andra återkommer efter att ha förträngts. Naturmiljön förändras. Dynamiken är en del av tillvaron, människans som djurens. De flyende åren adderar intryck från det liv vi levt.

Möt en erfaren jägare på skilda jakter och låt dig fängslas av viltet genom denne kunnige naturvetare, som med humor delar med sig ur sitt rika - Jägarliv.

Sven Mathiasson är naturvetare, vilket avspeglas i berättelserna, där kunskap förmedlas i lugn och vardagsnära tappning. Det är en jordnära, kunnig och spirituell berättare, vars bok tål att läsas mer än en gång. Den har så mycket att förmedla såväl gammal som ung - jägare som icke-jägare. Det handlar inte om dramatiska händelser i jaktmarkerna, utan här återspeglas samvaron med naturen och djuren - med återblickar och nutidsreflektioner över detta med jakt.