Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

DEN SVENSKA KUSTEN

DEN SVENSKA KUSTEN

Inbunden, 
Malou K Media
Rek.pris 320:-
Artikelnr. 9789198297218

269:-


Den svenska kusten - landskapet, hoten och jakten

Den svenska kusten är 230 mil från Strömstad till Torneå. Landskapet är växlande från Bohusläns karga övärld, Skånes sandstränder, Ostkustens frodiga öar till Haparandas skärgård. I många stycken en unik natur, men också känslig för människans påverkan. Övergödning och gifter är ett par av hoten, kraftiga stammar av säl och skarv hotar fisket.
 

Sedan urminnes tider har jakten haft stor betydelse för skärgårdsbefolkningen. I boken följer vi några kända kustjägare som visar hur man ska gå till väga för att lyckas. Lockjakt på säl med den legendariske Sven Nilsson, skarvjakt med Karl-Gustav Ottosson, ejderjakt utanför Smögen med Ove Svanberg, minkjakt med Erik Rödström, med flera.
 

Boken är skriven av Per Klaesson och Sven-Gunnar Lunneryd. Per Klaesson är fotograf, skribent och biolog. Han har under fyrtio års tidarbetat med reportage i svenska och norska jakttidskrifter, dessutom givit ut ett flertal böcker kring natur, jakt och hundar. Sven-Gunnar Lunneryd är sälforskare vid SLU, Statens Lantbruksuniversitet. Sven-Gunnar är en av landets främsta experter när det gäller frågor kring kustens biologi och en flitig jägare.

 

Inledning
Den svenska kusten
Hoten mot havet
Säljakt - Historia
Isjakt
Gråsäl
Knubbsäl
Säl - Tillvaratagande
Minkjakt - Fällfångst & tillvaratagande
Sjöfågeljakt
Ejderjakt
Sjöfågel - tillvaratagande
Linjejakt
Tillverkning av vettar
Skarv
Kråka o trut