Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

BÄTTRE EFTERSÖK med eftersöksjägarnas hemligheter
BÄTTRE EFTERSÖK med eftersöksjägarnas hemligheter
BÄTTRE EFTERSÖK med eftersöksjägarnas hemligheter
BÄTTRE EFTERSÖK med eftersöksjägarnas hemligheter

BÄTTRE EFTERSÖK med eftersöksjägarnas hemligheter

Norling, Torkel

Inbunden, 210x225 mm,177 sidor
Settern
Artikelnr. 9789175866772

319:-


Vill du bli bättre på eftersök efter skadat vilt? Torkel Norling har bett eftersöksjägare, som utmärker sig genom att de löser flest eftersök, om sina bästa tips. De kommer från hela världen, har olika träningsmetoder, hundar, utrustning och taktik men några saker har de alla gemensamt! I boken avslöjas deras hemligheter.  

Genom att ta det bästa från olika delar av världen kan vi skapa det nordiska eftersöket och tillsammans lösa avsevärt fler svåra eftersök och förkorta många djurs lidande i våra skogar.    

  • Vilka enskilda övningar gör att spårhunden kan hålla sig till rätt spår, oavsett hur besvärligt eller långt det blir?   
  • Vilka övningar gör spårhunden till eftersökshund?  
  • Vilka övningar gör att hunden som släpps alltid finner rätt vilt, det skadade?   
  • Vilka övningar, vilken taktik och vilken utrustning gör att du, din kompis och era hundar blir ett effektivare dubbelekipage?  
  • Hur specialtränar du smartast trafikeftersök?     

Denna bok handlar om den oöverträffade känslan när vi hållit på timma efter timma, i regn och kyla, kilometer efter kilometer, tappat tron och flera gånger varit beredda att ge upp men valt att kämpa vidare kanske mest för att vi skäms över att ge upp innan hunden gör det och till slut lyckats avliva det skadade djuret. Förhoppning är att fler nu ska få den upplevelsen.  

Författaren och eftersöksjägaren Torkel Norling har intervjuat några av de bästa eftersöksjägarna i världen, och delar här med sig av eftersöksjägarnas hemligheter. Med moderna metoder går det att bli mycket effektivare på att finna djur som skadats i trafiken eller genom jakt.

 

Torkel Norling
Torkel Norling har sysslat med hundar, jakt, eftersök och utbildning hela sitt liv. Han har arbetat med att ta fram nya provformer för jakthundar, nya träningsmetoder och eftersöksutbildningar. Han skriver artiklar, producerar film och är rådgivare för myndigheter.
Just nu arbetar han med eftersöks-SM för Svenska Jägareförbundet, med invasiva arter för Naturvårdsverket, med provutveckling för Svenska kennelklubben och med eftersök för polisen. Tidigare har han bland annat skrivit om naturvetenskap för barn på Arlas mjölkpaket och skapat belönade kampanjer för barnsjukhus.