Fler bilder

BOK 1:-

210x230 mm,108 sidor
Settern
Rek.pris 380:-
Artikelnr. 9789175866321

1:-
VIP-pris 1:-

Bli VIP-medlem nu

1:-  för dig som blir VIP-medlem

 

THOMAS EKBERG en yrkesjägare

Läs om hur det är att ha jakten som en heltids-syssla

Jakten är för mig ett sätt att leva. Trots min relativt unga ålder är jag något konservativ och har inte kunnat låta bli att titta lite i backspegeln.

När jag var grabb fanns få moderna hjälpmedel för det jaktliga bruket. Det var hunden, bössan och en näve patroner. Man lärde sig bli jägare och skogsman. De tekniska hjälpmedlen som fanns var kompass, karta och de gamlas visdomsord. Men man lärde sig jaga.

Jag vet inte hur, men tiderna förändras. Många av dagens så kallade jägare frågar mest efter hur mycket som skjuts. Man vill komma åt viltet så snabbt som möjligt. Har man inte skjutit något en jaktdag anses denna totalt misslyckad.
Tyvärr kan man även se en hel del avarter växa fram hos tjänstemännen vid de stora skogsbolagen. En del av dem ägnar sig mest åt att sko sig själva och sina närstående - med hjälp av företagets resurser.

Det har hänt många roliga och dråpliga episoder i mitt jägarliv som jag också vill dela med mig av. Och du kanske är nyfiken på hur jaktfilmserien Dianas Stigar kom till?
Trots allt tror jag det finns hopp för jakten och jägarna. Kom bara ihåg att jakt är att överlista viltet på dess egna villkor. En lyckad jaktdag kan faktiskt även vara en dag när man går hem tomhänt.
Jag önskar dig mycket nöje med boken som säkert avslöjar ett och annat som du inte hade en aning om.

Rek capris: 380:-


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^