Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

CONNEMARA, Irland

CONNEMARA, Irland


Mountain Media
Speltid 60 + 10 min
Artikelnr. 735004589058

179:-
REA: 54:-
Du sparar 70%


Landet, havet, folket och fisket!

En dokumentär om denna spännande del av västra Irland, där fisket har långa traditioner.
Michael Wade från Delphi Lodge är vår värd i denna resa runt i Connemara. Delphi Lodge har långa traditioner, som jakt- och fiskelodge, och de första fiskarna blötte sina flugor här i herrgårdens fiskevatten redan på 1830-talet.
Idag fiskar man på Delphi efter lax och havsöring i Bundorragha River och i sjöarna Finlough, Doolough och Glencullin. Vi får följa med på laxfiske i älven och vara med om ett historiskt ögonblick, där en lax över 20 pund landas i Rock Pool. Det här är den första på +20 pund på över 40 år!
Fiskemästaren David McEvoy plockar harkrankar från ängarna i dalgången för att fiska havsöring med "Dapping"-metoden med naturliga insekter och vi provar även konstgjorda flugor med samma metod i en av sjöarna.
Vi får även följa med ut på de stora sjöarna i utkanten av Connemara för att fiska efter brunöring "Loch Style", som är en speciell teknik för våtflugefiske med sina alldeles egna flugmönster. Fiskeguiderna och vännerna Niall och Fran tar med oss ut på Lough Mask och ger oss en alldeles speciell insikt i detta fiske, som de med stor passion utövar varje dag genom hela säsongen.
Connemara har ett spännande landskap, en intressant historia och här bor ett gästvänligt och öppet folk. Detta är en annorlunda fiskefilm som kombinerar fisket med dokumentära inslag.
Som bonusmaterial får vi lite flugtips till sjöfisket.


Liknande produkter

HANS LIDMANS FAVORITFLUGOR

HANS LIDMANS FAVORITFLUGOR

148:-
REA: 44:-
Du sparar 70%
TJECKNYMF

TJECKNYMF

129:-
REA: 39:-
Du sparar 70%
EMÅNS GIGANTER DVD

EMÅNS GIGANTER DVD

129:-
REA: 39:-
Du sparar 70%
FLUGFISKERESOR

FLUGFISKERESOR

179:-
REA: 54:-
Du sparar 70%