Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Vandringsturer i SÖDRA ROSLAGEN

Vandringsturer i SÖDRA ROSLAGEN

Flexoband, 175 x 125 mm,153 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433314

199:-


Vandringsturer i Södra Roslagen är en inspirerande guide till många vackra vandringar i den historiska Roslagsbygden. Boken beskriver varierade dagsturer i södra Roslagen mellan Stockholm och Norrtälje. I turbeskrivningarna kombineras ofta markerade vandrings leder med skogsstigar och grusvägar till varierade rundturer där man kommer tillbaka till utgångsplatsen. Längden på turerna är mellan 2 och 10 km och ofta finns det möjlig het att förlänga eller korta ner turen. I boken finns även en översiktlig beskrivning av de första sju etapperna av Roslagsleden, från Danderyd till Norrtälje. 

Vandringarna går genom många olika natur- och kulturmiljöer. Du får uppleva orörda gammelskogar, förvildade slottsträdgårdar, historiska bruksmiljöer, klippor vid havet och många andra intressanta platser i Roslagsnaturen. Till varje tur hör en detaljerad karta med information om badplatser, grillplatser, parkeringsmöjligheter och kommunala färdmedel. Framkomligheten på stigarna beskrivs och flera av turerna är väl lämpade för barnvagn och rullstol. Det är fantastiskt att det finns så mycket välbevarad natur så nära Stockholm. På bekvämt avstånd med bil, buss eller tåg får du här ett brett utbud av vandringsturer att njuta av året runt! 

Författaren Karin Innings är en stigfinnare med ett stort intresse för kartor och vacker natur. Hon vandrar ofta på nya platser, gärna i sällskap av de egna barnen. Karin har skrivit Vandringsturer kring Stockholm Skärgården och Vandringsturer på Gotland. Hon har även gett ut boken Turtips i sydöstra Stockholm på eget förlag.

Praktiskt format och hållbar bindning - perfekt att ha med sig ut! 

Ur innehållet:
Runriket med välbevarade runstenar
Hagbyskogen med fina markerade vandringsleder
Angarnssjöängen med många fåglar och vacker natur
Bogesundslandet med välmarkerade vandringsleder i svamprika skogar
Rönningesjön med genuin bondgårdsmiljö
Domarudden med trollska gammelskogar längs Roslagsleden
Riddersholm med artrika hagmarker och strandängar
Wira bruk med en gammal klingsmedja i vacker bruksmiljö