Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

UTELIV PÅ VINTERN

UTELIV PÅ VINTERN

Fält, Lars

Flexoband, 175x225 mm,198 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433215

279:-


Lars Fält

Intresset för uteliv växer allt snabbare men kunskaper om hur man rör sig ute i naturen på vintern, och vad man ska göra om det värsta händer, saknas ofta. Därför behövs Lars Fälts gedigna, väl utprovade kunskaper om uteliv mer än någonsin. Alla hans tre böcker: Vinterfärden, Friluftsboken och Uteliv med överlevnadskunskap har varit riktiga storsäljare, men har alla gått ur tryck.

Nu startar Vildmarksbiblioteket en ny serie med Lars Fälts omfattande material och det framställningssätt som är så välkänt och populärt, men med nybearbetade texter och i en ny form. Först ut är en ny, uppdaterad utgåva av materialet från boken Vinterfärden, nu med titeln Uteliv på vintern.

En viktig del i att Lars Fälts böcker är så populära är de fantastiska illustrationerna med sin speciella stil, samtliga framställda av nyss bortgångne Alf Lannerbäck. Dessa illustrationer är ofta små konstverk i sig och ger böckerna en alldeles särskild prägel.

Lars Fält har under många år varit en av de viktigaste svenska källorna när det uteliv och överlevnad och han är även erkänd internationellt. Han var tidigare chef för Försvarets Överlevnadsskola och håller fortfarande välbesökta kurser inom området, med deltagare från hela världen.

Förutom de ovan nämnda titlarna har han tidigare, tillsammans med Bo Weslien, gett ut boken Skogsliv återupptäck kunskaper för naturnära liv och färder i skogslandet, på Vildmarksbiblioteket.

Ur innehållet:
* Vintermiljön
* Vår vinterförmåga
* Uteliv på vintern
* Utrustning
* Mat och dryck - kroppens behov
* Säkerhetsutrustning och sjukvård
* Att färdas på vintern
* Säkerhet