Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

JAKTENS ELDSJÄLAR

JAKTENS ELDSJÄLAR

Lewenhaupt, Johan

Inbunden, 170x240 mm,128 sidor
Natur & Jakförlaget
Artikelnr. 9789197996006

149:-


Johan Lewenhaupt

Det här är en bok för dig som vill veta mer om jakt ur ett upplevelse­perspektiv och förstå vad det kan innebära att vara jägare. Här får du följa med på små och stora äventyr till fjälls, på hyggen och i gömslen. Samtidigt lär du känna en brokig skara jägare som alla delar med sig av sina erfarenheter och glädjen i det de gör.
   Här finns ett kommunalråd som vill utveckla jakten som ekoturism, en MS-sjuk man som dragit igång årliga jakter för funktionshindrade och en tonårig hundförare som hoppas få följa med mamma och hennes väninnor på ripjakt. De är som folk är mest, men delar ett hängivet intresse för djur och natur - inte bara det jaktbara viltet.

Jägare som grupp representeras i media ofta av en liten skara röststarka individer. Genom att i stället lyfta fram en samling helt olika personligheter, vill Johan Lewenhaupt visa vilken mångfald det finns inom jägarkåren. Tillsammans med personporträtt och jaktskildringar presenteras också intressanta siffror och fakta, som beskriver verkligheten bakom flera av de myter som finns runt jakten i Sverige.

Författaren blandar jägarnas egna tankar om varför de jagar och vad jakten betyder för dem med bedövande vackra naturskildringar. Jakten på duva, vildsvin och annat vilt beskrivs så livfullt och målande att det känns som om du verkligen är där. Kylan från dimman som sakta lättar, braket när riporna flyger upp ur snåren och spänningen när hunden ger skall - den här boken kan få också den som aldrig har varit i närheten av en studsare eller hagelbössa att förstå hur jakt har kommit att bli ett av Sveriges mest utbredda fritidsintressen.


Liknande produkter

HAPPY HUNTING

HAPPY HUNTING

239:-  149:-
Du sparar 38%
Svensk DREVJAKT

Svensk DREVJAKT

129:-
REA: 39:-
Du sparar 70%
ÄLGJAKT i Orrböle

ÄLGJAKT i Orrböle

229:-
REA: 69:-
Du sparar 70%