Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FÄSTINGSNARA

FÄSTINGSNARA


Stabilotherm
Artikelnr. H31

129:-


Säkert & enkelt sätt att avlägsna fästingar både på hunden, katten och dig själv! Från Trix

TRIX Fästinglasso är ett proffsverktyg för läkare, veterinärer och alla andra som vill avlägsna fästingar snabbt och säkert.

Fungerar som ett lasso och greppar automatisk fästingen på rätt sätt dvs. glider intill huden där fästingen är som hårdast utan att nypa eller krossa. Att greppa fästingen går mycket snabbt, därför är metoden extra bra till barn och husdjur som har svårt att hålla sig stilla någon längre stund.

Den långsmala formen underlättar bortplockning i öron, i tjock päls och på andra svåråtkomliga ställen. Plockaren fungerar bra även om hår eller päls kommer in i snaran. Den mjuka öglan skadar inte fästingen, vilket är viktigt för att undvika infektioner och få snabbare sårläkning.

Fästingen blir alltid blir kvar på  spetsen efter bortplockningen och kan hanteras på lämpligt sätt utan beröring. Knackar man spetsen "lätt" mot tex. en bordskiva, dör fästingen omedelbart.

Lassot är tillverkad av specialfiber med en hållfasthet på ca 12 kg. Den är utformad för att kunna hantera de flesta fästingarter i världen. Produkten är helt rostfri och i huvudsak tillverkad av miljövänlig polypropen, vilket bara avger koldioxid och vatten vid förbränning.

TRIX är internationellt patenterad samt design- och varumärkesskyddad. Produkten är godkänd och CE-märkt av Läkemedelsverket. Den levereras i transparent förpackning tillsammans med information om fästingar och bruksanvisning. Trix tillverkas i Sverige.