Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

HUNDSKOLAN
HUNDSKOLAN
HUNDSKOLAN
HUNDSKOLAN
HUNDSKOLAN

HUNDSKOLAN

Ekeström, Peter

Inbunden, 215x230 mm,185 sidor
Settern
Rek.pris 380:-
Artikelnr. 9789175866659

299:-


HUNDSKOLAN

Grundlydnad & Skötsel - Peter Ekeström

Det mesta, kanske allt, en hundägare behöver känna till, presenteras här på ett pedagogiskt och logiskt sätt. Stort plus i kanten till kapitlet om rumsrenhetsträning, förmodligen det bästa som skrivits på svenska.
ur recension av lektör Per Flodberg, BTJ-häfte 14110189

Boken handlar om är att förstå sin hund och dess behov, utifrån det skapar man en relation som leder till lydnad och ömsesidig nytta och glädje. Författaren Peter Ekeström är en god pedagog. Han beskriver ett problem, eller en företeelse, och förklarar varför hunden gör som den gör. Samt hur hunden beter sig, eller reagerar på ett visst sätt av en anledning, instinktivt eller inlärt. Sedan gäller det för hundägaren att läsa sin hund, förstå den och möta beteendet i rätt ögonblick.

Peter Ekeström är journalisten, fotografen och hundföraren som under mer än 20 år byggt upp en stor kunskap, och en stor verksamhet, i ämnet Hund. Hans fokus har alltid varit jakthundar men mycket av det han lär ut under sina kurser och föredrag riktar sig i praktiken till alla hundägare. En hund är en hund, det visar han med stor tydlighet i den här boken.

I instruktiva och begripliga texter, och med hjälp av ett stort antal bilder, visar han olika sätt att träna, arbeta med och sköta hundar som tilltalar många hundägare. Inte minst hans fotografier gör det lätt att ta till sig kunskapen och i boken spelar bilderna en stor roll.
I boken hittar läsaren kunskap om hundens språk och hur vi enkelt och snabbt kan få hunden att förstå vad vi vill, här finns avsnitt om valpfostran, lekens betydelse, aktiveringar, fysisk träning, hur man vinner följsamhet, en bättre inkallning och mycket mer. Allt enkelt förklarat och rikt illustrerat.

"Köpte Hundskolan och Inkallning. Beställningen och leverans tog ca 2 dygn.  Intressant läsning och mycket att träna och lära." /Gun

"En fantastiskt bra bok om hundar – en av de bästa jag läst. Rekommenderas på det varmaste." /Eilert

"Såå bra bok!! Tipsat alla mina valpköpare om den" / Veronica

"Bra bok med tips att förstå varandras språk. Mycket fina bilder" /Kerstin

"Har båda böckerna och har gått en 2 dagarskurs för Peter och snart kurs igen. Har lärt mig så mycket och Peters filosofi är så enkel. Från att känt det lite hopplöst har det blivit hoppfullt och det på 3 veckor." /Malena