Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

INKALLNING från ståndskall, drev & andra svåra situationer
INKALLNING från ståndskall, drev & andra svåra situationer
INKALLNING från ståndskall, drev & andra svåra situationer
INKALLNING från ståndskall, drev & andra svåra situationer
INKALLNING från ståndskall, drev & andra svåra situationer

INKALLNING från ståndskall, drev & andra svåra situationer

Ekeström, Peter

Inbunden, 215x230 mm,116 sidor
Settern
Rek.pris 395:-
Artikelnr. 9789175866710

299:-Peter Ekeström har under mer än 25 år byggt upp en verksamhet med massor av kunskap i ämnet Hund. Han är en populär föredragshållare och arangerar kurser och hjälper hundägare runt om i landet.

När du kallar på hunden hemma i köket, helt utan störande moment, lyder den direkt. Hunden gör precis det du vill. Ibland fungerar det lika enkelt i trädgården också, och på några ställen till. Det har dessutom hänt att hunden faktiskt lyssnat, vänt och kommit hela vägen in till dig i en ganska svår situation full av störningar och lockelser.
Men i andra sammanhang, när något lockar hunden, så fungerar inte inkallningen alls. Hunden verkar inte höra, den bryr sig helt enkelt inte om dig.
Jagande löshundar är bra exempel på just det. I vissa lägen gör hunden inget annat än att vara följsam tillsammans med dig. I andra lägen slår jaktlusten till, och då, ja då fungerar ingenting av allt det ni tränat på så många gånger.

För mig betyder den ekvationen att inkallning och inkallning är två helt olika saker i olika situationer. Det är därför jag tror att vi vinner på att bygga om allt som har med inkallningen att göra från grunden.
Och det är faktiskt enkelt. Om du ger det tid. Bli ett naturligt centrum i hundens liv. Lär dig att belöna hunden med det hunden verkligen vill göra – eller ha – i rätt läge, vilket sällan betyder att belöningen är en matbit. Bli den som tar initiativ. Bli intressant för hunden att vara uppmärksam på. Prata med hunden så att den direkt och självklart förstår vad du vill.

Det mesta jag gör med hundar är enkelt och som jag ser det, framför allt logiskt. Skälet är att mina hundar älskar att jaga. De vill och kan jaga självständigt. De behöver inte mig för att må riktigt, riktigt bra. Den sanningen är grunden till mitt sätt att jobba fram hundens lust att lyssna och följa det jag vill att den ska göra.
Jag vill vinna hundens vilja att lyssna och följa, jag vill så långt det går undvika att tvinga. Skälet är att tvång sällan fungerar med självständigt avlade löshundar, när de jagar.

Den här boken handlar om mina sätt att försöka få hunden att avbryta det den gör, det den vill göra, för att istället vända sin uppmärksamhet mot mig. Och det är faktiskt inte så krångligt, eftersom hundar egentligen är enkla och väldigt logiska. I alla fall som jag ser det.

/Peter Ekeström


Peter Ekeström har även givit ut boken Hundskolan i ämnet hund.
Samt Jakt på vildsvin och triologin Vilthantering med Tomas Ekberg.

"Bästa hundbok jag läst på länge!! Rekommenderas varmt" /Hanna