HUNDAR I VÄRLDEN

Adlercreutz. Carl-Johan
Inbunden, 246 x 200 x 33 mm mm,512 sidor
Norstedts
Rek.pris 250:-
Artikelnr. 9789153438397

199:-
VIP-pris 169:-

Bli VIP-medlem nu

Intresset för hundar har aldrig varit större, samtidigt som hundsporten har blivit alltmer internatio- nell. Det har gjort dels att utbudet av raser har ökat, dels att alltfler tävlar med sina hundar utan- för Sveriges gränser.

Hundar i världen är ett oumbärligt standardverk för den som söker rasspecifik information. Samtliga raser i boken är godkända av respektive hemlands kennelklubb och i de flesta fall även av de stora kennelorganisationerna runt om i världen. Men här finns också några helt nya raser som ännu inte uppnått den status som krävs för att bli internationellt godkända.
I denna nya utgåva presenteras hundarna enligt det gruppsystem som den övergripande organisationen FCI (Féderation Cynologique Internationale) har utarbetat och som Svenska Kennelklubben följer.
Inledningsvis förklaras grundläggande begrepp och uttryck. I raspresentationerna, som är bokens huvuddel, sammanfattas den officiella rashistorien och standarden för respektive ras. Alla raser visas även på bild. Vid varje ras finns också symboler som ger snabbfakta om rasen. Boken avslutas med gruppindelningssystemen i England, USA och Kanada, vars indelning avviker från FCI:s, en adress- förteckning över samtliga FCI-anslutna kennelklubbar samt ett omfattande sak- och rasregister.


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^