Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

FÖRHANDSBOKA: Hökensås – flugfiskarens paradis

FÖRHANDSBOKA: Hökensås – flugfiskarens paradis

Klingberg, Johan

Inbunden, 210x270 mm mm,300 sidor
Settern
Artikelnr. 9789175866796

519:-  429:-
Du sparar 17%


Utkommer i maj/juni 2024.

Vid förhandsbokning så dras summan vid beställning. Boken skickas direkt från tryckeriet.

Hökensås – flugfiskarens paradis

Hökensås kallas den urbergsrygg som följer längs Vätterns sydvästra kant. Området har länge varit känt för sin säregna natur som endast hittas i norra Sverige. För nära 70 år sedan togs initiativet att göra en del av området till ett sportfiskeeldorado. Ny fisk planterades ut i sjöarna och plötsligt var regnbåge, bäckröding och öring tillgängliga även i södra Sverige. Historien om hur Hökensås sportfiske tar form är unik och grundar sig både på uppfinningsrikedom och om drömmen att skapa ett perfekt sportfiskeområde.

Johan Klingberg har fiskat på området sedan barnsben och har genom åren fyllts av berättelserna om sjöarna, profilerna, fiskehistorierna och om områdets unika flugkultur.  I Johans femte bok om flugfiske, ger han en komplett bild av vad du som besökare behöver veta om fisket på Hökensås. Varje flugfiskesjö finns detaljerat beskriven med alla dess djup, bästa fiskeplatser och hur du bäst fiskar i dem genom årets alla månader. Dessutom finns för första gången detaljerade drönarbilder över sjöarna med de olika fiskeplatsernas namn utsatta.

Varje flugfiskare vill veta vilka insekter som präglar fisket för stunden. I kapitlet om insekterna finns områdets samtliga dag- och nattsländor omnämnda tillsammans med övriga insekter som har betydelse. För att ges en tydlig översyn finns också en lättförståelig kläckningstabell där du ser vad som är aktuellt för årstiden. På så vis kan du sedan välja bland de nära 50 olika flugmönstren som rekommenderas i slutet av boken.

Hökensås – flugfiskarens paradis ger dig inte bara de bästa fisketipsen för Hökensås. Här får du också ta del av alla spännande historier som ligger till grund för alla de tekniker sjöflugfiskaren använder sig av idag. Det här är boken för dig som vill lära dig mer om sjöfisket efter regnbåge och om ”projektet som lyckades”.    

Om Hökensås spännande historia, om människorna och besluten som en gång skapade området och lade grunden till hur det ser ut idag. Genom nära 300 sidor kan du ta del av områdets unika flugfiskesjöar, teknikerna och flugmönstren som hjälper dig genom hela säsongen. Dessutom får du lära dig om de unika flugmönstren som har utvecklats av områdets alla kända profiler. Hökensås – flugfiskarens paradis är en unik bok som belyser allt du vill veta om landets ledande sportfiskeområde.

Johan Klingberg har tidigare givit ut böckerna Pedagogisk flugbindning, Torrflugefiske Dagsländor, Torrflugefiske Nattsländor och Flugfiske på mitt sätt.