LÄTTARE PACKNING FRÅN A TILL Ö

Johansson, Jörgen
Flexoband, 125x195 mm,142 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789197554350

149:-
VIP-pris 139:-

Bli VIP-medlem nu


 Slutsåld 


Jörgen Johansson

 

Ny bok om lättviktspackning av författaren till storsäljaren Vandra fjäderlätt och njut mer av färden!

Det är självklart att en lättare packning ger en skönare vandring och större möjligheter att njuta av färden. Däremot är det inte lika självklart för alla hur man bär sig åt för att få en ryggsäck att bli två, fem eller tio kilo lättare än det man är van vid.

Den amerikanska trenden ultralight backpacking har de senaste åren tagit den svenska publiken med storm. Författaren är en av portalfigurerna bakom detta genomslag och visar här på ett enkelt och lättfattligt sätt hur såväl erfarna som oerfarna med enkla knep kan skala bort inte bara gram utan kilon från sin packning. Vare sig det handlar om en timme i skogen, en långhelg i Alperna eller en vecka i fjällen, varför bära mer än man måste för en bekväm och säker färd?

Författaren Jörgen Johansson är en mycket erfaren fjällvandrare som strax efter millennieskiftet upptäckte oanade möjligheter att spara vikt. Han skalade bort mer än 10 kg från sin veckopackning och har testat olika produkter och metoder i långa och korta vandringar sedan dess. Jörgen är en aktiv debattör i olika forum, bland annat på internet. Han är en anlitad föredragshållare och testar ny, lätt utrustning för ledande tillverkare. Hans webbsida är det forumet på nätet för svenska lättpackare.

Lättare packning från A till Ö är en kompakt handbok som fokuserar på enkla, praktiska råd och enkelt visar vilka delar av packningen som kan ge störst viktbesparingar, ett bra komplement till boken Vandra fjäderlätt.

 

Flexoband 120x190 144 s

Ur innehållet:

* De tre stora och 3 för 3

* Så väljer du en lätt ryggsäck

* Så väljer du ett lätt tält

* Hur väljer man mellan olika sovsäcksalternativ?

* Hur lätt kan ett liggunderlag vara utan att sömnen blir lidande?

* Med eller utan GPS?

* Behövs shampoo?

* Är den lättaste undertröjan alltid den bästa?

* Så väljer du skor som gör stegen lättare


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^