Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Vandra i SCHWEIZISKA Alperna

Vandra i SCHWEIZISKA Alperna

Haltiner, Iréne

Flexoband, 130x195 mm,283 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433024

269:-


Ett underbart land att upptäcka!

Vem har inte någon gång drömt om att åka till Schweiz? Med mäktiga berg, gröna sluttningar, vinodlingar och god mat lockar landet till sig besökare. Vandra i schweiziska Alperna är en resehandbok för den som vill förverkliga drömmen. Bokens främsta fokus ligger på vandring men den innehåller även mycket annan information om att resa i Schweiz. Det är en utmärkt guide för alla som vill vara aktiva under sin vistelse i landet.

I boken beskrivs Schweiz sju alpina kantoner. Beskrivningarna innehåller allt från hur kantonens matkultur ser ut till sevärdheter och givetvis vandringsmöjligheter. Efter en grundlig genomgång av de lokala smultronställena presenteras ett antal specifika vandringsturer. För varje kanton får du dessutom tips om andra platser som kan vara spännande att utforska till fots.

Utöver den inspirerande texten innehåller boken vackra fotografier och detaljerade kartor. Kartorna, som visar vandringsturerna, ger information om var det går att övernatta, var närmsta tågstation ligger och om det finns några sevärdheter i närheten av turen.

Författaren Iréne Haltiner har många års erfarenhet som vandrare och bergsbestigare. Hon har även varit verksam som arrangör av vandringsresor. Iréne har även skrivit Vandringsturer i Siljansbygden.


Ur innehållet:
* Panoramavandring i Zermatt
* Spännande glaciärturer i isens rike
* Njutningsfulla vandringar i vingårdar
* Tips om sevärdheter i Zürich
* Olivvandring längs Luganosjön
* Besök på ett ostysteri
* Alpinvandring till Säntis
* Längs vattenkanalen Bisse du Trient
* Härliga vandringar i Graubünden
* Information om vandringsmarkeringar och utrustning