Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Vandringsturer i Halland

Vandringsturer i Halland

Persson, Olle
Flexoband, 157 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433383

190:-


Halland är det lilla landskapet med mycket innehåll. Havet och kusten är alltid nära och under en vandring längs kusten får man uppleva fri horisont i väster med fantastiska solnedgångar. Sandstränderna är många och långa och det är lätt att ta sig hit med både bil och allmänna kommunikationer. 

Men Halland är inte bara kust. Det är lika fint i inlandet där lederna tar vandraren genom vackra, skira bokskogar i bland annat Åkullaområdet. I norra Halland kan vandraren uppleva de tidigare så vanliga ljunghedarna, som bland annat finns bevarade vid Näsbokrok, och samtidigt uppleva havet på nära håll.

Hallands åar är välkända för många och längs dessa finns
flera vandringsleder. Är man ute efter något annat har de östligaste delarna av Halland en helt annan karaktär med djupa skogar och blånande höjder. Längst i söder kan du välja mellan havsnära vandring längs Laholmsbukten och vandring på Hallandsåsens höjder med utsikt över land och
hav.

Författaren Olle Persson har länge varit engagerad i friluftsliv på olika sätt och har en gedigen erfarenhet. Dessutom är han en passionerad vandrare, kajakpaddlare och långfärdsskridskoåkare. Han har tidigare skrivit Vandringsturer i Vänerland, Paddlingsturer i Vänerland och Vandringsturer i Bohuslän.

Ur innehållet:

* Ängs- och hedlandskap runt den majestätiska åsen Fjärås
* Vandra i ett välbevarat kulturlandskap i Äskhult
* Bexellstigen i Åkulla bokskog med de "talande stenarna"
* Följ de vackra stigarna i Haverdals naturreservat
* Prins Bertils stig från Halmstads centrum till Tylösand
* Vandra längs ån Assman i natursköna Simlångsdalen
* Kombinera vandringsturen med sol och bad på den magnifika sandstranden i Laholmsbukten
* Besök de trolska sjöarna i Sandsjöbacka