Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Vandringsturer i Bohuslän

Vandringsturer i Bohuslän

Flexoband, 125x180 mm,157 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433208

189:-


Olle Persson

Vid den Bohusländska kusten finns ett härligt skärgårdslandskap som inbjuder till vandring och andra utomhusaktiviteter. Lockar fjäll och vildmark mer finns det mycket att utforska i de inre delarna av landskapet. Det norska namnet på berg lever kvar här i denna tidigare norska provins och allt ligger nära. Bohuslän kan även erbjuda en mängd kulturupplevelser och kulinariska besök, speciellt under sommartid är utbudet stort. Även övriga årstider har sin charm luften är svalare, besökstrycket lägre och naturen skiftar färg.

I Vandringsturer i Bohuslän får du handfast och praktisk vägledning till ett aktivt och stimulerande besök i det vackra Bohusländska landskapet. I boken presenteras ett urval av vandringsturer fördelade över hela Bohuslän, både längs kusten och i inlandet. Alla vandringarna är rund turer med en längd på allt från två kilometer upp till en dryg mil. Många av turerna kan nås med allmänna kommunikationsmedel och vissa leder är anpassade för rörelsehindrade. Turerna illustreras med tydliga kartor och inspirerande foton.

Författaren Olle Persson har i många år arbetat med utveckling av vandringsleder i Bohuslän. Han har långvarig och gedigen erfarenhet av och engagemang i friluftsliv och är en passionerad vandrare, kajakpaddlare och långfärdsskridsko åkare.

Rejäl bidning gör att boken tål att vara med på turen. Praktiskt fickformat.

Ur innehållet: * Besök ett världsarv, hällristningarna i Vitlycke. * Marstrands vackra träbebyggelse, fästningen högst upp på berget och utsikten över västerhavet låter sig bäst upplevas längs vandringsleden på Marstrandsön. * Ta Västtrafiks båt från Tjörn till Dyrön och få en oförglömlig skärgårdsupplevelse. * Bekanta dig med stenhuggarepoken längs leden runt Bohus-Malmön. * Gör en rundvandring på Nordkoster eller vandra från brygga till brygga på Sydkoster. * Vandra förbi Bohusläns största vattenfall först på norska sidan och sedan tillbaka på svenska sidan. * Lär känna Kynnefjälls vilda men vänliga natur och blicka ut över den vackra vildmarkssjön Stora Holmevatten med lika många öar som året har dagar.