Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

SILJANSBYGDEN Vandringsturer ioch utflykter
SILJANSBYGDEN Vandringsturer ioch utflykter
SILJANSBYGDEN Vandringsturer ioch utflykter

SILJANSBYGDEN Vandringsturer ioch utflykter

Haltiner, Iréne
Flexoband, 125x190 mm,230 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433604

259:-


Iréne Haltiner

Siljansbygden förknippas ofta med midsommar-firande och solglitter på blått vatten, dalaidyll i Leksand och Rättvik, historia och konst i Mora och finnmark runt Orsa. Området erbjuder dessutom ett stort antal vandringsleder för den som vill utforska och upptäcka Siljansbygden till fots.

Vad sägs om att besöka gamla gruvområden, vandra längs Siljans strand eller som på flera turer, kombinera vandringen med ett svalkande bad.

Vandringsturer i Siljansbygden innehåller en mängd detaljerade beskrivningar av olika vandringsturer, de flesta är markerade och därmed lätta att följa. Större delen av turerna är dagsturer men även längre leder som Siljansleden, Pilgrimsleden och Dalkarlsvägen beskrivs. Flera av turerna går förbi små gårdsbutiker, hantverksateljéer, fäbodar och sevärdheter och vandringsturen blir med deras hjälp ännu mer njutningsfull.

Till varje tur hör en detaljerad karta där de viktigaste hållpunkterna som badplatser och parkeringar finns markerade. Dessutom innehåller boken information om Siljansbygden som underlättar förberedelserna inför vandringen så kängorna kan komma på fortare.

Författaren Iréne Haltiner har varit verksam inom turistnäringen och arbetar numera som frilansade skribent och fotograf. Hon har även arrangerat vandringsresor, bland annat till Schweiz. Hon har även skrivit Vandra i schweiziska Alperna.

Praktiskt fickformat - lätt att ta med sig på turen!
Rikt illustrerad med kartor och färgbilder.