Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

NORRA DALARNA -vandringsturer & utflykter

NORRA DALARNA -vandringsturer & utflykter

Gardsiö, Jonas

Flexoband, 120x185 mm,176 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433444

239:-


Norra Dalarna är ett fantastiskt fint område för friluftsliv och natursköna utflykter. Här finns stora skogar, myrar, mängder av fiskrika sjöar och älvar, Sveriges högsta vattenfall och fina fjällområden. Här finns också ett varierat utbud av boende, allt från stora, välorganiserade anläggningar med mängder av färdiga aktiviteter, till vandrarhem, fjällhotell och stugor. Under sommarhalvåret är det dessutom förhållandevis gott om plats. Det är i princip inga köer till någonting någonstans. Ändå är utbudet av aktiviteter och service alldeles utmärkt.
 

Området har mycket fina möjligheter för vandring. Här hittar du lätt en typ av vandring som passar dig, både vad gäller längd, svårighetsgrad och naturupplevelse. Här finns mängder av vandringsleder, stigar och grusvägar att vandra på och terrängen bjuder på allt från fin låglandsvandring, till doftande skogar och fjäll. I boken hittar du beskrivningar av nästan 30 vandringsturer för kortare eller längre dagsturer i området Särna-Idre-Grövelsjön, samt tips på längre turer med en eller två övernattningar.
 

En mycket stor del av vandringsturerna passar utmärkt för hela familjen. I boken hittar du också tips om flera fina utflyktsmål som du lätt når med bil.Boken är skriven av Jonas Gardsiö som kan området utan och innan. Han har i många år varit aktiv inom turistnäringen och tillbringar en stor del av sin fritid ute i naturen.