Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

JÄMTLANDSFJÄLL
JÄMTLANDSFJÄLL
JÄMTLANDSFJÄLL

JÄMTLANDSFJÄLL

Söderlund & Sjöström

Flexoband, 120x185 mm,200 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433451

239:-


Dagsturer från Sylarna, Storulvån och Blåhamma

Staffan Söderlund och Marie Sjöström

Det här är guideboken för dig som vill utforska ett fantastiskt område i Jämtlandsfjällen. Boken ger utförlig information om härliga vandringsturer med tre fjällstationer som utgångspunkt: Sylarna, Storulvån och Blåhammaren.
 

Snasahögarnas dramatiska berg når du lätt från den vackra vägen som leder in till Storulvåns fjällstation. Här kan du också göra korta promenader till porlande fjällbäckar och glittrande älvar. Blåhammarens exponerade läge bjuder på magnifika vyer mot Sylmassivet och Norge. Sylarna är juvelen i kronan med oslagbara toppturer, underbara dalgångar och gnistrande glaciärer. Här kan du göra högalpina vandringar till Storsylen och Lillsylen eller njuta av Syltjärnens kyliga vatten och magiska Tempeldalen.


De tre bekväma fjällstationerna knyter också ihop den 46 km långa Jämtlandstriangeln en populär tur som för många blir en introduktion till fler fjällvandringar. Boken innehåller 45 vandringsturer, från lätta familjepromenader till rejäla dagsturer och toppbestigningar. Detaljerade kartor, GPS-koordinater och en översikt över vandringsturerna med längd och svårighetsgrader gör det lätt att hitta och att planera turen.


Författarna och biologerna Staffan Söderlund och Marie Sjöström har vandrat i Jämtlands fjällvärld i mer än 30 års tid. De har  skrivit böckerna Vandringsturer kring Funäsdalen, Vandringsturer i Årefjällen, Vandringsturer i Höga Kusten, Öland och Blå Jungfrun och S:t Olavsleden Pilgrimsfärd från hav till hav