Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

GOTLAND vandringsturer och utflykter

GOTLAND vandringsturer och utflykter

Flexoband, 120x185 mm,176 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433437

239:-


Gotland : vandringsturer och utflykter

Gotland - den magiska ön med den fantastiska naturen! Det här är en bok full av information om vandringar och utflyktsmål på Gotland. Härliga bilder och informativa kartor ger inspiration att upptäcka nya spännande platser. För varje plats finns förslag på minst en rundtur med angiven längd och svårighetsgrad. Boken tipsar också om serveringar och övernattningsmöjligheter. Särskilda faktarutor informerar om naturen och kulturen på de olika platserna.


I boken finns också ett antal markerade natur- och kulturstigar beskrivna. Naturen på Gotland är varierad och omväxlande. Gemensamt för de flesta vandringarna är närheten till havet. Du får uppleva vackra raukfält, långa sandstränder och dramatisk natur vid den branta kustklinten. Inåt land finns orkidérika källkärr, vatten-fyllda kalkbrott och mäktiga fornborgar.Gotland är en välbesökt ö under högsäsongen men många tu-rister håller sig inom begränsade områden nära parkeringarna. Med hjälp av vandringsförslagen kan du lämna turiststråken och få en storslagen naturupplevelse utan att trängas med andra. I boken finns många vackra platser som är mindre kända. Där är det lätt att hitta sitt eget smultronställe med utsikt över havet.
 

Författaren Karin Innings är en stigfinnare med ett stort intresse för kartor och vacker natur. Hon vandrar ofta på nya platser, gärna i sällskap av de egna barnen. Karin är en väl etablerad guide-boksförfattare med ett antal utgivna titlar.