Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Vandringsturer på FYN, MÖN & SJÄLLAND

Vandringsturer på FYN, MÖN & SJÄLLAND

Flexoband, 125x175 mm,156 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433253

199:-


Roger Pihl

Danmark kan erbjuda fler sevärdheter än Legoland och Tivoli, det är ett land rikt på naturupplevelser och rikt på berg. Bergens höjd är i meter räknat är inte mycket att skryta med men de bjuder ändå på både vackra utsikter och spännande upplevelser. Naturen är mer tillrättalagd i Danmark än i Sverige, ledmarkeringarna är många och tydliga. Utöver tydliga instruktioner för start- och slutplats bjuder boken på information om de platser vandraren besöker under färden och de kulturupplevelser som bjuds. I boken beskrivs de finaste vandringsområdena på några av Danmarks många öar. För den modige finns toppturer, för den höjdrädde finns det turer där Danmark visar sig vara precis så flackt som de flesta tror.

Boken innehåller även vandringar på Tåsinge, Langeland, Lolland och Falster. Vandringsturerna är allt från en halv till tolv kilometer långa. Allemansrätten fungerar på ett annat sätt än i Sverige och boken ger praktisk information om hur man färdas och vilka regler som gäller.

Norske författaren Roger Pihl har besökt alla Danmarks högsta höjder och har rest mer i landet än de flesta danskar. Han är den ende hedersmedlemmen i Ejer Bavnehøjs Venner. Roger har skrivit flera skönlitterära böcker, ett antal reseguider och en mängd artiklar. Vandringsturer på Fyn, Møn och Själland är den andra boken i vandringstrilogin om Danmark. De båda andra böckerna tipsar om vandringsturer Jylland och Bornholm. Förlag: Vildmarksbiblioteket.


Praktiskt fickformat.
Ur innehållet: * Vissenbjerg utsikten och avgrunden * Rundtur i Corselitze Østerskov * Fantastisk utsikt från Djævlebakke * Historien om Sixten Sparre och Elvira Madigan * 16 meter höga Dovns Klint * De fynska "alperna" Svanninge Bakker * Besök Stevnsfort Koldkrigsmuseums underjordiska anläggning * Kustvandring längs dramatiska klippor.