Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Vandringsturer i OSLOMARKA

Vandringsturer i OSLOMARKA

Flexoband, 120x170 mm,157 sidor
Vildmarksbiblioteket
Artikelnr. 9789186433390

199:-


Roger Pihl

Oslomarka är ett samlingsnamn för naturområdena runt Oslo och består till stor del av skog som genomkorsas av ett oändligt antal porlande bäckar och vackra sjöar. Det är ett välbesökt friluftsområde med en mängd markerade leder, både för skidåkaren och vandraren. Dessutom finns det gott om skogsvägar som lämpar sig för cykling.

Oslomarka är ett mångfacetterat område som bjuder på bådefi na barnvagnspromenader och mer äventyrliga vandringar. Det finns även övernattningsstugor i området vilket gör det möjligt att kombinera turer till en flerdagarsvandring.


I boken beskrivs 33 turer från 3,5 upp till 15,5 km i områdena Østmarka, Lillomarka, Romeriksåsene, Nordmarka och Krokskogen. Det är möjligt att ta sig till de flesta turerna i boken med kollektivtrafik och det finns något för alla. Varje tur åtföljs av en karta med information om badplatser, parkeringsmöjligheter, grillplatser och mycket mer.
 

Norske författaren Roger Pihl har vandrat i Oslomarka sedan barnsben och känner till alla smultronställen. Han har skrivit flera skönlitterära böcker och ett antal reseguider. På Vildmarksbiblioteket har han tidigare gett ut en vandringstrilogi om Danmark - Vandringsturer på Bornholm, Vandringsturer på Jylland och Vandringsturer på Fyn, Mön och Själland.