Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

MAT ombord, Styvén

MAT ombord, Styvén

24 sidor
Norstedts
Artikelnr. 9789113034409

99:-


 

Henrik Styvén, Carl Styvén

Mat ombord

Läckert och lättlagat till sjöss

En bok skriven av båtmänniskor för båtmänniskor! Den erfarne i köket får hjälp vid planering och inköp. Den oerfarne har stöd hela vägen och behöver inte riskera att matvarorna blir dåliga ombord eller att barnen får gå hungriga.

Mat ombord är anpassad till båtkökets begränsade förutsättningar och innehåller förslag för alla väder. Den enda utrustning som krävs är en värmekälla, kastrull, stekpanna, kniv, skärbräda och gaffel. Boken är tålig och kan användas i båten utan att få problem med fukt och väta. Den är överskådlig och enkel och kan ligga uppslagen bredvid båtköket, både inne och ute, eller följa med som referens vid kompletteringsinköp i gästhamnar.

Recepten i Mat ombord är inte bara användarvänliga utan även moderna. Genren är aktuell men det finns inget liknande för båtar på marknaden. Tidigare litteratur inom fältet innehåller recept med corned beef, pulvermos, fläskfilé och liknande - matlagning som med fog kan kallas passé. Mat ombord är tidsenlig och näringsriktig utan att vara avancerad och utan att göra avkall på klassiker som matjessill med brynt smör eller strömming i vin och dillsås.