Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Johan Klingberg

Johan Klingberg författare flugfiske: En presentation av hans liv och verk

Johan Klingberg är en svensk författare som är känd för sina böcker om flugfiske och flugbindning och har arbetat som flugfiske-instruktör i mer än 30 år.

Johan är en efter­frågad föreläsare, och en erfaren flugbindare och har delat med sig av sin kunskap om flugbindning i flera pedagogiska videor.

Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress.
Han jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva.

Som svensk författare har Klingberg gjort sig känd för att skriva böcker som är både pedagogiska och underhållande. Han är också en flitig föreläsare och har medverkat i flera evenemang där han har delat med sig av sin kunskap om flugfiske.

Klingbergs böcker har blivit mycket populära bland flugfiskare och han har fått mycket beröm för sin förmåga att förmedla komplicerade ämnen på ett lättförståeligt sätt.


Populära böcker

En av Johan Klingbergs mest populära böcker är "Torrflugefiske: Nattsländor, bäcksländor, mygg och landinsekter". Boken ger en grundlig genomgång av torrflugefiske och innehåller information om olika insekter, flugor och tekniker som används vid fiske. Boken har fått positiva recensioner för sin pedagogiska stil och användbara information.

En annan populär bok av Johan Klingberg är "Flugfiske på mitt sätt". Boken ger en personlig och inspirerande berättelse om Johan Klingbergs liv som flugfiskare och innehåller många tips och råd om flugfiske. Boken har också fått positiva recensioner för sin pedagogiska stil och inspirerande ton.

Han är känd för sina böcker "Pedagogisk flugbindning", "Torrflugefiske - dagsländor", "Torrflugefiske - Nattsländor, bäcksländor, mygg & landinsekter" och "Flugfiske på mitt sätt".

I boken Pedagogisk flugbindning delar Klingberg med sig av sin expertis inom flugbindning och ger tydliga instruktioner och steg-för-steg bilder för att hjälpa både nybörjare och erfarna flugbindare att skapa egna flugor. Med sitt pedagogiska tillvägagångssätt gör Klingberg flugbindningen tillgänglig för alla och inspirerar läsarna att prova på denna spännande del av flugfisket.

I Torrflugefiske - dagsländor lär Klingberg dig att binda de bästa torrflugorna och samtidigt som du får veta hur du skall fiska med dem. Bindteknikerna som visas kan dessutom användas till att binda andra, helt nya flugor. Boken är alltså i lika hög grad en inspirationskälla som en fiske- och flugbindningsinstruktion.  Dessutom får du lära dig vid vilka olika situationer respektive fluga bäst används, i långsamma strömmar eller i de snabba forsarna. Klingbergs passion för torrflugefiske lyser igenom boken och läsarna får insikt i den subtila konsten att fånga fiskar på ytan.

I uppföljaren Torrflugefiske - Nattsländor, bäcksländor, mygg & landinsekter beskriver Klingberg bland annat flugor som imiterar nattsländor, land insekter, bäcksländor och fjädermygg. Samtliga insektsgrupper finns representerade i de flesta strömmande vatten här i Norden. Varje insektsgrupp redogörs var för sig med tydliga bilder så att de sedan är enkla att känna igen ute vid ån eller älven. Genom att följa de tydliga steg för steg bilderna i boken så kan alla binda egna imitationer av de insekter som så ofta krävs för ett lyckat torrflugefiske i strömmande vatten. Till varje fluga också finns även en tydlig beskrivning av hur de bäst fiskas. Förutom att imitera en specifik insekt eller ett stadie är varje fluga unikt designad för en specifik fiskemetod eller vattentyp. Här ges också värdefulla tips på vilken utrustning som bäst lämpar sig för olika vattentyper eller fiskesituationer.

I Flugfiske på mitt sätt besvarar Klingberg hundratals frågor baserat på författarens mångåriga erfarenhet som flugfiskeinstruktör. Boken förklarar allt som flugfiskaren behöver veta, både för nybörjaren och de redan frälsta. Här beskrivs hur utrustningen fungerar, vilken som passar för olika situationer och naturligtvis vilka flugor som bör finnas i asken. Dessa kapitel varvas med pedagogiska instruktioner som förklarar flugkastet i detalj, knutarna som behövs samt de insekter du som flugfiskare bör hålla utkik efter. Genom denna bok ger Johan Klingberg en gåva till flugfiskegemenskapen. Han inspirerar och uppmuntrar läsarna att upptäcka sin egen väg och uttrycka sin kärlek till flugfiske på ett personligt sätt. "Flugfiske på mitt sätt" är en rik och värdefull resurs för alla som önskar fördjupa sig i flugfiskets underbara värld och utforska de många dimensioner som denna sport har att erbjuda.

Johan Klingberg har etablerat sig som en framstående röst inom svensk flugfiske. Hans böcker är omtyckta av flugfiskeentusiaster och har blivit referensverk inom ämnet. Genom sin pedagogiska stil och passion för flugfiske har Klingberg inspirerat och lärt ut till många och lämnat ett bestående avtryck inom flugfisket i Sverige.

Sammanfattningsvis är Johan Klingberg en välkänd svensk författare som har skrivit flera populära böcker om flugfiske. Hans böcker har fått positiva recensioner för sin pedagogiska stil och användbara information.


Johans böcker (och filmer) hittar du här


 

Ifram youtube länk: https://www.youtube.com/watch?v=QsdmQIziG4A