THE FISH & THE FLY 1 - Dry flies


Wide Open
Speltid 56 min + 56 min
Språk svenska, mfl
Artikelnr. DW901

179:-
VIP-pris 149:-

Bli VIP-medlem nu

En film av Niels Vestergaard 

En mycket pedagogisk och lärorik film för såväl nybörjaren som den mer erfarna flugfiskaren/flugbindaren. Vackert filmad med underbara naturscenerier från hela världen, samt spännande undervattensbilder. Till exempel får du se skillnaden på hur en vanlig inskekt flyter förbi fisken och hur en bunden fluga flyter förbi.

Vi får en mycket bra inblick i insekternas liv och hur de beter sig i  vattnet. Filmen visar även hur man imiterar dessa insekter i tydliga och ingående bindbeskrivningar i steg för steg film.

 

Det här är en film om praktiskt fiske med torrfluga. Vi får tillsammans med Morten Øland, följa med till ett antal spännande fiskevatten i Danmark, Grönland, Tyskland, Nya Zeeland och Lappland i Sverige.

Vi får vara med när han letar upp de insekter som ska imiteras, och vi är med när Morten väljer rätt fluga för varje ny fiskesituation. Med undervattenskamera går vi ned under ytan och får se flugor, fisk och insekter från helt nya vinkar. Det har tagit flera år att färdigställa tagningarna till denna film. Den är både instruktiv, inspirerande och vackert filmad med massor av fiskeglädje, fiske-action, och många vackra fångster.

Det finns två filmer på denna DVD och den andra handlar uteslutande om flugbindning av de flugor som Morten Øland fiskar med. Han är känd som en nyskapande och banbrytande flugbindare, och filmen om flugbindning av torrflugor är värdefull om man vill ha ett stort, varierat innehåll av de bästa torrflugorna i sin egen flugask.

 


Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+

Prenumerera på nyhetsbrev

Trevliga böcker och väldigt bra service! /Bengt

Ikoner footer
^ Upp ^