Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Fjällfiske med Westrin - LAPONIA OBS bara på Engelska

Fjällfiske med Westrin - LAPONIA OBS bara på Engelska

Westrin, Gunnar


Mountain Media
Speltid 58 +38 min
Språk OBS bara på Engelska
Artikelnr. 7350045890443

179:-
REA: 29:-
Du sparar 84%


Fjällfiske med Gunnar Westrin & Palle Andersson Del 3

OBS bara på Engelska även om det står annat på fodralet
DVD - Mountain Media

Tillsammans med fiskevännen Palle Andersson möter författaren och flugfiskaren Gunnar Westrin det mäktiga bergen i världsarvet Laponia med omgivningar. I trakten finns fortfarande drömmen om stillheten, ensamheten och storheten, den att åter få möta de tysta alperna, giganterna som har följt oss sedan landet en gång skapades. 
I skuggan av det mäktiga massivet Ahkká hittar kamraterna vad de söker, de skygga rödingarna och de stridbara öringarna. Tillsammans med samen Lars Ivan Tuolja blir upplevelsen fullödig, med boende i den gamla tidens kåtor, på ett sommarviste med månghundraåriga anor.
    Trakten andas djup dramatik och under många år har grävskoporna legat på lur längre ner i dalgången. Svarta spöken har härjat kring de sista strömmande fjällvattnen, vålnader som inget annat vill än att strypa några av landets sista stora rödingströmmar.
    Filmens budskap är den genuina kamratrelationen, flugfiske i sällsynt dramatiska strömmar och tacksamheten över att få öring och röding på dunkroken.
Över evighetens horisonter svävar den gamla havsörnen och nere i dalgångarna rapar riporna efter sluttningarna. Livets tystnad är mäktig.

Förutom Laponia finns "Rostu" och "Kaitum" i serien "Fjällfiske" med Gunnar Westrin.

I bonusmaterialet får vi bland annat tips om flugor och fiskeutrustning samt information om fisket.