Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

THE FISH & THE FLY 4  - Streamers

THE FISH & THE FLY 4 - Streamers

DVD

Wide Open
Speltid 53+53 min
Språk Eng Text: Svenska,Dk,No,Ty
Rek.pris 249:-
Artikelnr. DW904

179:-
REA: 54:-
Du sparar 70%


En film av Niels Vestergaard

Ny film om flugfiske med streamer. I filmen får vi se stora rödingar, fjällöringar och havsöringar som lockas av streamern. Vi bjuds på rullskrik och spektakulära hopp.
 

The Fish and the fly 4, Streamers, har det mesta som en flugfiskare vill se. Fantastiska miljöer, stora fiskar och makalösa undervattens sekvenser.  Filmen är på engelska men har svensk text.  Som vanligt delar Morten med sig av bindtekniker till de flugor som används i filmen.

 

Vi är återigen tillsammans med Morten Oeland på fisketur i helt skilda miljöer. Vi fiskar i kalla älvar, högt belägna bergsjöar och i saltvatten från den öppna kusten.

Det handlar om både streamer och ytgående flugor. Vi ser vilka bytesdjur flugorna imiterar och de olika tekniker som Morten använder vid fiske med flugorna.

Med undervattenskameror ser vi helt otroliga sekvenser när öringen tar flugorna och vi får se fiskens reaktioner på nära håll under vattnet..

Morten är känd för sina innovativa flugbindningstekniker som både är enkla och effektiva. I flugbindningsfilmen visar han sina tekniker i detalj. De flesta av flugorna är hans egna effektiva mönster.


 

En film som man måste se flera gånger. Den är mycket instruktiv och visar nya tekniker. Men det är också en film med härliga naturscener, action och fångster av mycket stor öring.


Textad på svenska