Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

LAXFISKE slott & whisky
LAXFISKE slott & whisky
LAXFISKE slott & whisky
LAXFISKE slott & whisky
LAXFISKE slott & whisky

LAXFISKE slott & whisky

Johansson, Jan

Inbunden, 210x225 mm,160 sidor
Settern
Rek.pris 395:-
Artikelnr. 9789175866574

249:-


En guide till skottlands skatter

Skottland är ett fascinerande land, med vidunderlig natur, spännande historia, sagolika slott och ett fantastiskt fiske. Landets älvar och sjöar ger möjlighet till ett rikt flugfiske efter lax, havsöring och stationär öring.
   Det är inte bara flugfisket i sig, det är också miljön runt omkring, som är så fantastiskt. Tänk bara att inta frukost i ett genuint skotskt fiske- och jakthotell. Att känna den speciella doften av bacon, ägg, te och rostat bröd som finns här. Den medtagna lunchkorgen till dagens fiske är inte fy skam den heller. Att sedan när fisket är avslutat, tillsammans med kamrater, inta en single malt inne på puben före kvällens måltid, är en avslutning på dagen som man alltid ser fram emot.

Avstånden är korta i detta land. En dag kan både innehålla laxfiske och besök på slott och whisky-destillerier. Dagen avslutas sedan med en kvällstur upp till Glen Muick för att spana efter kronhjort. Kan en sann naturälskare ha det bättre – knappast!

Naturen är vild och majestätisk. Karakteristiskt för det skotska naturlandskapet är dalgångar som kantas av ginst, ärttörnen, rhododendron och böljande hedmarker där ljungen i blomningstid förvandlar landskapet till ett lila hav. Och landets djur- och fågelliv är något alldeles enastående.
   En biltur på de charmiga småvägarna genom det kuperade landskapet, de milsvida hedarna och längs den dramatiska sönderskurna kusten, är oavsett årstid en stark upplevelse. Och som ett nätverk genom detta natur- och kulturlandskap, har det från tidens morgon skapats både älvar och sjöar där både lax och öring har sin reproduktion.

Jan Johansson är med sina böcker och artiklar, samt sin långa erfarenhet om laxfiske, välkänd hos de flesta lax- och öringsfiskare i de nordiska länderna.