Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE
Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE
Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE
Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE
Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE
Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE

Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE

Bursell, Jens

Inbunden, 210x280 mm,304 sidor
Settern
Rek.pris 395:-
Artikelnr. 9789175866468

359:-


Havsöring

Den stora boken om HAVSÖRINGSFISKE – Kustfiske ger ro i själen och fantastiska naturupplevelser. Men även om stämningen och kamratskapet är viktigt, så är adrenalinkicken när havsöringen hugger en minst lika viktig del.

Målet med den här handboken för kustfiske med drag, fluga och bombardaflöte är att se till att du inte bara kommer hem med fina upplevelser, utan också fångar havsöring. Nybörjaren lär sig alla viktiga baskunskaper från grunden, den rutinerade kustfiskaren hittar ny inspiration till att förbättra och utveckla sitt fiske och även de mest hardcore kustexperter, hittar utmaningar i nya och mer avancerade tekniker, som lyfter effektivitetn i fisket till en helt ny nivå.

Boken täcker både bredden och djupet med faktamättade avsnitt om havsöringens biologi och uppträdande under olika förhållanden; fiske från land, flytring, kajak, pontonbåt och roddbåt, samt en genomgång av den utrustning och de kläder som ser till att du kan hålla dig varm och torr. Kustfiske efter havsöring är ett fiske för alla, eftersom fisket i havet är fritt. I boken får du en inspirerande och detaljerad genomgång av de mest populära metoderna för att fiska med drag, fluga och bombardaflöte. Här hittar du allt som är värt att veta för att snabbt komma igång med kustfiske plus senaste nytt om alla de mest effektiva typerna av drag och flugor.

Sista delen av boken bjuder på ett av de största kvantsprången i kustfiskets historia. Med en serie nya metoder som gör att du tappar markant färre fiskar, kommer du att i runda tal fördubbla din fångst. De banbrytande nya metoderna, vars effektivitet dokumenteras med kvantitativa tester och backas upp av ett mycket omfattande bildmaterial på över 3000 kontakter med havsöring, kommer att revolutionera ditt havsöringsfiske, om du har det tålamod och den fisketeknik som krävs.

"Detta är verkligen en fullmatad bok. På ca 300 sidor skriver Jens Bursell och hans medförfattare i fyra huvudkapitel om allt man kan tänka sig kring havsöringsfiske. Hur man hittar fisken med underrubriker om havsöringens biologi, väder och vind, när och var man ska fiska, lagar och förordningar samt kläder och utrustning. /.../ Det är svårt att tänka sig vilka frågor som boken inte kan ge svar på. Blandningen av fiskeupplevelser, fisketips och den närmast vetenskapliga genomgången av fångststatistik är mycket spännande. Boken är också rikt illustrerad."
Recension av Bibliotekstjänst
Lektör Arvid Höglund, Häfte 14102237

Jens Bursell & Rasmus Ovesen