Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

GÄDDBIBELN

GÄDDBIBELN

Inbunden, 300 sidor
Max Ström
Artikelnr. 9789171265722

329:-


Plötsligt händer det!

Ett par försiktiga ryck i reven innan ett våldsamt och definitivt hugg som får hela spöt att böja sig varpå rullen rusar. Har gammelgäddan äntligen huggit det nyinköpta draget?


I regn och storm vid yttersta havsbandet, till solsken och stiltje i små båtar längs en vassrugg så står dom där. Entusiaster i alla åldrar. Kast efter kast i timmar under tystnad med förhoppning om att få fånga Esox Lucius, kungen under ytan. Gäddan gäckar.


Gäddbibeln är den första heltäckande boken sedan 70 talet om gäddan. En komplett lots för varje sportfiskare. Oavsett om du är nybörjare eller veteran. Här tar fiskeribiologen - och en av Sveriges största sportfiskeprofiler - Tobias Fränstam med oss på en fantastisk resa under ytan i jakten på svar. Flock eller revir. Djupt eller grunt. Klart eller grumligt. Gäddans sinnen. Insjö eller kustmiljö. Här återfinns gamla såsom nya fiskemetoder och redskap. Även omgivningsfaktorer som väder,  vattenstånd, månfas, bananer i båten och gäddans fiender behandlas.


I den här spännande boken på 300 sidor, fylld av historier, djup kunskap, unika bilder, illustrationer och recept hittar du allt du behöver för att få det att plötsligt hända.

Om Författaren:
Tobias Fränstam är verksam inom många delar av den svenska sportfiskescenen. Han är en välkänd sportfiskeentreprenör och predatorfiskare. I fiskevårdssammanhang känner många igen Tobias som en framstående fiskeribiolog.


Karriären började med världens största catch and release studie på gädda för att sedan gå mot praktisk fiskevård som att riva vandringshinder och dammar, bygga gäddvåtmarker och otaliga provfisken och utredningar i alla slags vattenmiljöer. Med gedigen sportfiskeerfarenhet och stort biologiskt kunnande delar han med sig av sin djupa kunskap och unika erfarenhet i sin första bok: Gäddbibeln.


Du hittar Tobias via hans egna kanaler som Instagram eller Youtube samt i Söder Sportfiskes Youtube-produktioner Pike-Fight. Boken är skriven tillsammans med den erfarne och prisbelönte fackboksförfattaren Johan Tell.