Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

WESTRINS FJÄLLFLUGOR
WESTRINS FJÄLLFLUGOR
WESTRINS FJÄLLFLUGOR
WESTRINS FJÄLLFLUGOR
WESTRINS FJÄLLFLUGOR

WESTRINS FJÄLLFLUGOR

Westrin, Gunnar

Inbunden, 240x170 mm,96 sidor
Settern
Rek.pris 240:-
Artikelnr. 9789175865874

199:-


Westrins fjällflugor - en guide till fjällen – Gunnar Westrin

WESTRINS FJÄLLFLUGOR – Vilka flugor skall man välja till sitt fjällfiske? Här får du chansen att se vad Gunnar Westrin har i sin flugask. Efter 50 år i fjällen har han testat och provat sig fram med mängder av flugor och skaffat lärdom om vilka flugor som fungerar.

Varje fluga presenteras med bild, bindbeskrivning och personligt skrivna kommentarer samt historiska axplock. Rikligt med goda tips om när, var och hur de olika flugorna passar bäst.

Boktips för fjällfiskare

Gunnar Westrin har genom sina många fina böcker, tidningsartiklar och Tv-produktioner skaffat sig en särskild plats i de flesta fiskares hjärta, och kanske särskilt hos oss fjällfiskare. Att rekommendera en bok ifrån Westrins produktion är svårt, oftast är det den man läst senast man håller främst. Men en bok jag bläddrar oftare i än de övriga är "Westrins fjällflugor".  Westrin skriver själv på sin hemsida om boken; "Boken bygger på mina femtio år som sportfiskare och vilka flugor och kamrater som har följt mig på fiskarstigen. Den gör inte anspråk på att vara en heltäckande bok om flugbindning. Däremot kan den fungera som en dokumentation över min tid som flugfiskare och flugbindare. Mitt spår i tillvaron kan sägas ha varit resan mellan dåtidens Red Tag och nutidens Klinkhamer."

Boken kanhända inte är någon heltäckande flugbindningsbok men innehåller alla flugor en fjällfiskare kan tänkas behöva. Här finns Westrins egna skapelser som Gallok, kuhkak och Råståflugan tillsammans med många av hans vänners fiskliga flugor.

Det som slår en när man begrundar de olika flugorna i boken är hur tillsynes enkla de alla är i sitt utförande, men hur mycket tanke och fiskekunnande det ligger bakom även dessa de enklaste av flugor. Ofta består de inte av mer än en kropp och lite hackel.

Fiskeboksläsaren gör klokt i att samla på sig alla Westrins böcker, de är allesammans en viktig del av den Svenska fiskeboksskatten. Jag hoppas innerligt att det finns åtminstone någon bok kvar i Westrins penna. Han tillhör en sällsynt sorts fiskeberättare; fjäll och vildmarksmannen med ett gediget fiske- och naturkunnande, ett pricksäkert drivet berättande och en förmåga att lära ut och dela med sig av sin stora erfarenhet och kunskap kring fiske och natur. De som, liksom jag, om sommaren gärna knyter kängsnörena, kränger på sig säcken, packad med tält och flugspö och sedan vandrar i väg över fjällvidderna på jakt efter fiskeäventyret klarar sig näppeligen utan denna bok. För oss fjällfiskare är den faktiskt ett måste.
/Jan Tilliander, författare till boken Dapping och andra spännande flugfiskemetoder