Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

TUSEN VAK

TUSEN VAK

Milling, Leif

Inbunden, 240x170 mm,134 sidor
Settern
Rek.pris 280:-
Artikelnr. 9789175865515

179:-


 - Drömfiske på Nordkalotten

Fotograf Leif Milling har sedan ungdomsåren på sjuttiotalet regelbundet besökt några av Nordkalottens mest fiskrika älvdalar. Med skidor och pulka mot rödingfisken i midnattssol, likaväl som med svetten blandad med myggolja rinnande i ögonen på tunga sommarvandringar i storharren rike.

Under alla dessa år har Leif burit sin kameraryggsäck, först nu trettio år senare delger han oss sitt fjällfiske - ett drömfiske efter drömfisk. Detta är Leifs första helt egna bok, där bilder och texter är otroligt sanna och avslöjande, engagerande och lärorika.

En hyllning till öringen, harren och rödingen - samt alla de fantastiska upplevelserna man som flugfiskare får uppleva på Nordkalotten, Europas sista vildmark. Vi får bland annat följa med på fisken då isarna ligger metertjocka trots att midnattssolen gör allt för att väcka liv i fjälldalen. Leif Milling ser här tillbaka på sitt långa och innehållsrika flugfiskarliv och berättar inlevelsefullt om fisketurer i detta område, samt om fiskar, flugor och sina goda vänner.

Även om man kanske inte tänkt sig till världens nordligaste vildmark, skänker boken rik inspiration till fjällfiske med fluga!

En bok som kan läsas av alla – inte bara fiskare! Rosad i pressen!