Din varukorg

Totalt: 0:-  Ändra  Kassan 

TORRFLUGEFISKE - Dagsländor
TORRFLUGEFISKE - Dagsländor
TORRFLUGEFISKE - Dagsländor
TORRFLUGEFISKE - Dagsländor
TORRFLUGEFISKE - Dagsländor
TORRFLUGEFISKE - Dagsländor
TORRFLUGEFISKE - Dagsländor

TORRFLUGEFISKE - Dagsländor

Klingberg, Johan

Inbunden, 210 x 270 mm,120 sidor
Settern
Rek.pris 380:-
Artikelnr. 9789175866635

299:-  249:-
Du sparar 17%


DAGSLÄNDOR

Flugfiske är en friluftsaktivitet där proffs och nybörjare kan umgås och där upplevelsen är både avkopplande och fylld med spänning. Att binda sina egna fiskeflugor är både roligt och utmanande. Men för att lyckas krävs att man känner till de viktigaste bindteknikerna.
   Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda fler än 20 olika torrflugor för strömmande vatten.

Bokens upplägg är unikt och du lär dig både att binda de bästa torrflugorna, samtidigt som du får veta hur du skall fiska med dem. Bindteknikerna som visas kan dessutom användas till att binda andra, helt nya flugor. Boken är alltså i lika hög grad en inspirationskälla som en fiske- och flugbindningsinstruktion.  Dessutom får du lära dig vid vilka olika situationer respektive fluga bäst används, i långsamma strömmar eller i de snabba forsarna.
När du väl har lärt dig att binda en av flugorna så finns det dessutom flera färgvarianter att fortsätta med. På så vis finns ständigt nya utmaningar som utvecklar din flugbindning framåt.
Förutom rent flugbindningstekniska kunskaper, får du också ta del av spännande fiskeepisoder.

Johan Klingberg tillhör flugfiskeeliten. Författaren är en efter­frågad föreläsare, och har lärt många att binda flugor under workshops och med sina utbildningsfilmer. Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress.
   Johan jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva. Han har även skrivit boken Pedagogisk flugbindning och varit redaktör för boken Flugbindning - flugfiskarens favoriter.

Torrflugefiske – dagsländor handlar om öringfiske i strömmande vatten. Torrflugefiske betyder fiske med flugor som står eller flaxar på vattnet eller hänger i ytfilmen. Den erfarne och fingerfärdige flugbindaren Johan Klingberg påpekar att det är den vattentyp som flugan ska fiskas i som avgör dess konstruktion. De 12 dagsländearter han presenterar, bl.a. med stora färgfoton, kan alltså bindas på olika sätt beroende på vattnets hastighet och turbulens. Med hjälp av tydliga steg-för-steg-foton visas hur olika grundtyper skall bindas och i texten förklaras hur de skall användas.
Ur recension i BTJ-häftet nr 11, 2018 Lektör Mogens Jensen